Intrigi.bg Политика Борисов: Винаги съм показвал къде са вложени парите на данъкоплатците

Борисов: Винаги съм показвал къде са вложени парите на данъкоплатците

107
0

Аз съм човек, който винаги, когато влага парите на данъкоплатците, показва къде ги е вложил. Над 100 млн. вложихме за изборите. Демокрацията е скъпо начинание. Това каза премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг днес.

„Още повече, че ги проведохме в пандемия и пред острия поглед на наблюдатели от всички организации, които се занимават с тази дейност. Всички казват, че изборите са били честни“, допълни още той.

Борисов критикува приетите от парламента промени в Изборния кодекс. Той заяви, че по този начин се нанасят щети на демокрацията.

Според него целта на измененията е да се даде ЦИК в ръцете на президента Румен Радев.

„Понеже ВМРО изпаднаха под 4-процентовата бариера, побързаха да премахнат възможността и партии, които имат евродепутати, да имат представители в ЦИК, коментира Борисов. Смущаващо по думите му е, че е записано да има видеонаблюдение „при възможност“. Кой ще определи тази възможност и при какъв критерий?, попита той.

Според него след нови избори отново няма да бъде съставено правителство и още десетки милиони лева на данъкоплатците ще изтекат за избори.

Тези, които се нарекоха „Отровно трио“, нарекоха ГЕРБ „токсични“, каза Борисов и попита не са ли токсични БСП, ДПС и „Демократична България“, с които никой не иска да прави правителство.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име