Intrigi.bg Политика Борисов: Вдигнатите юмруци не са символ на демокрацията

Борисов: Вдигнатите юмруци не са символ на демокрацията

361
0

„Вдигнатите юмруци и умишленото подклаждане на напрежение между гражданите не са символ на демокрацията“ – това написа в своя Facebook профил премиерът Бойко Борисов в деня за почит към жертвите на тоталитарните режими.

В поста си той припомня, че тоталитарните режими са „прекършили милиони човешки съдби“, а „насилието и жестокостта, с които са потъпквани основни свободи, нямат място в днешния свят“.

„Историята трябва да се помни, за да се взимат правилните решения, дори когато са трудни за вземане“, пише още премиерът и допълва, че „ред, развитие и диалог се постигат с диалог, а не с юмрук“.

Статусът на Борисов е поредният детайл от задочния конфликт, който той има с президента Румен Радев. При посещението си на Шипка на 22 август президентът заяви, че предложените от премиера промени в Конституцията целят единствено печелене на време.

Радев за пореден път посочи, че пътят към конституционни промени са честни и прозрачни предсрочни избори, а не Велико народно събрание. Държавният глава дори провидя политическо решение в отмяната на честванията на Шипка, които бяха спрени заради коронавируса.

Антиправителствените протести от своя страна приближават своя 50 ден, като в София продължават да са блокирани три ключови централни кръстовища. Правят се опити да се блокира и моста пред Пловдивския панаир, който според демонстрантите не е от ключово значение за града.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име