Intrigi.bg Политика Бориславова: Плащат на криминално проявени да участват в протестите на МВР. Човек...

Бориславова: Плащат на криминално проявени да участват в протестите на МВР. Човек от списъка на премиера – част от организацията

174
0

Вътрешният министър Бойко Рашков ни информира, че тече организация в цялата страна от криминално проявени лица, които срещу заплащане биват стимулирани да участват в протестите на МВР. Част от тях са купувачи на гласове от различни региони. Те са известни на органите на реда. Освен това, поне едно от лицата, които попадат в списъка с 19-те души, който премиерът Кирил Петков предаде на прокуратурата, също съдейства за организацията на по-масови протести.

Това заяви на брифинг на брифинг началникът на кабинета „Петков“ Лена Бориславова.

От думите й стана ясно, че министър-председателят ще проведе срещи с представители на потенциално протестиращите групи.

Пожарникарите и полицаите искат 20% ръст на заплатите. Те са недоволни от приетия на първо четене бюджет за 2022 г. и съобщиха в понеделник, че планират протести тази седмица. Първата проява на недоволство е насрочена за днес във Варна. През уикенда пък ще има демонстрации в София. За неделя е насрочен национален протест пред Народното събрание. Освен липсата на увеличение на заплатите, служителите са недоволни и от начина, по който се обсъждат структурните промени в МВР.

Междувременно на заседанието на Министерски съвет е решено още във връзка с дефицитите на армията 35 млн. лева да бъдат отпуснати за радиокомуникационно оборудване за танкове и военни машини. Инвестиционните разходи, залегнали в бюджета за подобряване на мобилността на силите, са в размер на 60 млн. лв.

По темата за АЕЦ „Белене“ – има коалиционно споразумение в което е залегнало развитието на ядрената ни енергетика. Предстои анализ кой проект – „Белене“ или „Козлодуй“ е по-добър.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име