Intrigi.bg Актуално Бойко Борисов за наводненията: Пазете хората, щетите ще ги покрием

Бойко Борисов за наводненията: Пазете хората, щетите ще ги покрием

252
0

Премиерът Бойко Борисов инспектира язовир „Студена“. Това става ясно от видео във Фейсбук профила на заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков.

Заедно с премиера е заместник-министърът, кметът на Трън Цветислава Цветкова, кметът на Перник Станислав ВладимировСтанислав Владимиров е роден на 30 декември 1978 г. в София. Завършил е средното си образование в и представители на областната администрация. По време на инспекцията заместник-министър Николай Нанков каза, че  язовирът се изпуска контролирано от вчера. 

Борисов и Нанков на проверка в Пернишко след наводненията - България -  dnews.bg

Пазете само хората, щетите ще ги покрием, заяви Борисов. Министър-председателят коментира ситуацията в Пернишко, породена от обилните валежи.

Премиерът отбеляза, че има Фонд за бедствия и аварии. Борисов посочи, че няма жертви и че материалниге щети ще бъдат покрити.

След наводненията: Борисов на инспекция в Пернишко

Министър-председателят каза, че валежите са добре и за посевите. Борисов каза да се призовават хората да карат внимателно. „След този дъжд – да не заледи. Призовете хората да карат внимателно. Докато дойдат да опесъчат, тъй като нямаме камион на всеки метър, да не се направи беля. Призовавайте бавно, внимателно“, заяви премиерът.

Той коментира и противоепидемичните мерки. Министър-председателят отчете, че те са най-меките в Европа и че страната ни се справя с пандемията по най-балансирания начин.

Премиерът Бойко Борисов е посетил пернишкото село Ярджиловци, където се отводнява наводнен път. Това съобщиха от областната администрация.

В община Перник беше обявено частично бедствено положение за град Батановци, селата Ярджиловци и Черна гора. Мярката е предприета заради обилните валежи, довели до увеличен дебит на реките, преминаващи през територията на общината. Невъзможността за вливане на реките Мещичка и Конска е предизвикала преливане в село Ярджиловци и заливане на къщи и селскостопански площи.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков е инспектирал и две критични точки в град Батановци. Там река Струма излезе от коритото си при махала Андрейна и се наложи евакуация на хора. Нанков е успокоил гражданите и ги е посъветвал да се обърнат към междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име