Intrigi.bg Политика Бойко Борисов за бандитите в Ролс-Ройс и хазартния бизнес

Бойко Борисов за бандитите в Ролс-Ройс и хазартния бизнес

332
0

Mинистър-председателят Бойко Борисов похвали МВР за акция, която са провели. От думите му стана ясно, че органите на реда са преследвали въоръжени бандити, които се возели в Ролс-Ройс, съобщи DarikNews.bg.

„Да похваля МВР за тая операция която направиха.

Такива, сериозни хора гониха, толкова оръжие. Не бях виждал в Ролс-Ройс да се движат.

Никой не е очаквал от Ролс -Ройс да го нападнат”, каза премиерът преди началото на днешното заседание на Министерски съвет. От пресцентъра на МВР все още не дават информация за арестите и кога е била проведена акцията.

Резултат с изображение за „Бойко Борисов за бандитите в Ролс-Ройс и хазартния бизнес“"

Премиерът говори и за проверките в Комисията по хазарта. „Създава се много грешно впечатление с умисъл, или не, или от незнание, но в публичното пространство вървят странни заключения. На моето бюро има доклад от Агенцията за държавен и финансов контрол или още казано – Държавна финансова инспекция, адресиран до финансовия министър и главния прокурор.

Този доклад от много страници, за който те си носят отговорност, това е официалният доклад, и касае разликите в плащане на такси за стотици милиони. Има много фирми, но тъй като прокуратурата вече е направила изземвания вчера, няма да коментирам фирмите като имена“, допълни той, цитиран от Агенция „Фокус“.

Според Борисов, ако досегашните твърдения, че частните хазартни оператори не са плащали на държавата уредените по закон такси за дейността си, те трябва да бъдат наказани с отнемане на лиценз за дейността им, но това в никакъв случай

не би означавало национализация.

„За каква национализация и одържавяване става въпрос? Ако е вярно това, значи не са платени стотици милиона лева такса от различни дружества. Дали е виновна Комисията и дали хора оттам ще бъдат осъдени? Ще видим. В момента всички работят на пълни обороти“, посочи той.

Министър-председателят е възложил на министъра на финансите Владислав Горанов и на председателя на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, ако се стигне до гласуване на промените в Закона за хазарта, да изразят позицията на ГЕРБ.

„Ние можем да подкрепим, изрично трябва да бъде вписано, че не може да се отдава на концесия, да се аутсорсва и преотдава и трябва да бъде в забранителния списък за приватизация, да е сигурно, че абсолютно никой друг, освен държавата, няма да се занимава с тази дейност. Внушението е, че трябва едва ли не да се вкарат други играчи в този бизнес. Ако този доклад е верен, ще имат проблем много хора. Ако не е, няма от какво да се безпокоят. Ние сме изпълнили нашето задължение да изпратим, да се провери и да се констатира и това го правим в много фирми, в много компании и места. Сега е дошло времето на проверката тук“, добави Бойко Борисов.

Относно намесата на ПФК „Левски” в тази тема министър-председателят отговори:

„Къде е свързан „Левски“?

Имало го е преди мен, и след мен, и преди, и след Божков. И винаги ще го има”. Той изрази недоумение, че евентуалните неплатени такси към държавата от частните лотарии могат да се свържат с проблеми за функционирането на футболния отбор „Левски“.

„Никъде в доклада не пише за ПФК „Левски“. Не мога да разбера връзката с това да не си платил такси, ако е вярно това, което има в този доклад. Редно ли беше този доклад да бъде прибран и скрит? Това е въпросът към мен. Къде виждате в това, че този доклад дошъл при мен, и което и да е физическо лице, да не говорим за футболен клуб? Утре ще се видя с желаещите, защото така или иначе се виждам с всички. Аз съм левскар и то болен левскар“, допълни Борисов.

Премиерът заяви, че на утрешната си среща с привърженици на „сините” ще им предостави да прочетат доклада и посочи, че очаква и резултати от прокуратурата след проверката в хазартния сектор.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име