Intrigi.bg Политика Божков си намери мандатоносител, ще участва на изборите

Божков си намери мандатоносител, ще участва на изборите

194
0

Олигархът с 19 обвинения Васил Божков написа, че си е намерил мандатоносител във Фейсбук. Той е категоричен, че партията му „Българско лято“ ще участва на изборите, въпреки, че не е регистрирана от ЦИК. Засега обаче бизнесменът, който се скри в Дубай от правосъдието, не казва към кого се е присламчил. Бизнесменът щял да представи новия си политически партньор идния вторник, от 13:00 часа, в пряко излъчване във социалната мрежа.

„Обещах ви, че въпреки опитите на #хунтата да ни спре, ние ще участваме в #Избори2021. Вижте кой ще бъде мандатоносителят на @Българско лято в излъчване на живо“, пише Божков във Фейсбук. 

Стефан Софиянски

„Има липса на координация. Напускаме коалицията с комунистите още в понеделник. Колегите са водили едни разговори, а след това са им дали да подпишат други документи. Не са догледали, че подписват с комунистите и с поклонниците на че Гевара. Мислили са, че са подписвали с други партии. Не съм участвал на срещите и на преговорите. Това ще се изчисти. Разбрах за грешката от дъщеря ми, която ми се обади и попита „баща ми, ти с кого се коалираш?“. Не трябва да изключваме хората, които имат идеали. БКП 45 години ни скачаше върху главите. Избиха дядо ми и вуйчо ми. Ще правим нова коалиция“. Това заяви лидерът на „Свободни демократи“ Стефан Софиянски пред БТВ.  

„Напълно възможно е „Българско лято“ да си намери партия, с която да се яви на изборите, но Васил Божков (сват на Софиянски – б.ред.) няма да е със „Свободни демократи“. Нищо чудно да има добри резултати. Не се е съветвал с мен. Не сме поддържали отношения, защото той беше с ГЕРБ, а аз съм против тази партия. Не искам да се правят семейни формации. Ако нашите формации обаче минат 4-те процента в парламента, може да помислим за коалиция“, каза още Софиянски. Въпреки че не симпатизира на ГЕРБ, Софиянски призна, че харесва работата на столичния кмет Йорданка Фандъкова.  


Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име