Intrigi.bg Крими Божков поръчва убийство, както се поръчва пица, твърди Цветомир Найденов

Божков поръчва убийство, както се поръчва пица, твърди Цветомир Найденов

665
0

За Божков да поръча убийството на един човек е като за нас да си поръчаме пица“. Това заяви Цветомир Найденов, единият от собствениците на компанията Efbet, бивш съдружник на бизнесмена Васил Божков и човекът, подал сигнал срещу него в прокуратурата.

„Той ни заплаши с убийство на 12 юни. Дотогава сме имали съвместен бизнес в една фирма и 9 игрални зали. Нашето семейство си има отделен бизнес. Не знаехме какво да правим, затова събирахме доказателства срещу Божков“, поясни Найденов пред Нова телевизия.

Той посочи, че не е знаел за подкрепа от страна на финансовия министър Владислав Горанов към Божков. Според него, бизнесменът „никога не е казвал вярна дума, може да лъже и сега“. Найденов не очаква нищо от Божков в момента, тъй като са си разделили бизнеса.

В интервю за БиТиВи Васил Божков разказа, че три седмици е бил в затвор в Обединените арабски емирства, обвини премиера Бойко Борисов за съдбата на футболния клуб „Левски“ и поиска оставката на Горанов. Телефонното интервю с Божков се проведе от Дубай. По думите му, там той живее под наем, с пари от богати приятели, защото неговите сметки са блокирани.

„С Божков никога не сме били приятели, не сме излизали заедно по заведения, не ме е интересувало какво прави. Искам да опровергая един мит – че Божков ни бил създал. Към момента, в който станахме съдружници, фирмата ми вече действаше от 3 години“, обясни собственикът на Efbet.

Той разкри, че хазартният бос го е рекетирал още през 2016 г. Найденов не е подал сигнал тогава, защото е бил на мнение, че органите на реда няма да вземат мерки.

Той смята, че бизнесменът отговаря напълно на описанието на главния прокурор Иван Гешев за поръчителя на побоя над разследващия журналист Слави Ангелов.

„Гледах му интервюто. Твърдението, че няма нищо общо с певицата ЛиЛана, е откровена лъжа. Тя му беше любовница над 10 години. Той й подари кола, тя си имаше специален час за посещения в „Нове Холдинг“. Като се вгледаш в детайлите от интервюто на този човек, виждаш, че той откровено лъже“, заяви Цветомир Найденов и продължи – „В хазартния бизнес повече няма да има рекет и търговия – това, което правеше Божков през последните 20 години. Хазартът е специфична материя и министърът на финансите не е длъжен да знае всичко, свързано с него. Комисията по хазарта е много самостоятелен орган“.

По думите му, измамата на Божков е била много голяма и никой не е могъл да предположи какво точно е вършел. Найденов, настоява той да бъде върнат обратно в България и съден.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име