Intrigi.bg Актуално Божков обеща да покаже „свидетел, който не може да мълчи“

Божков обеща да покаже „свидетел, който не може да мълчи“

343
0

Укриващият се в Дубай бизнесмен с интереси в хазарта Васил Божков, който в България е обвинен за 18 престъпления, заяви, че има свидетел в своя полза, „когото не могат да накарат да замълчи“.

В профила си във „Фейсбук“, който използва като канал за комуникация, Божков днес публикува кратък коментар на вчерашните събития в София: прокуратурата твърди, че у приближени до него хора е намерила снимков материал и профили, съдържащи лични данни на магистрати, членове на техните семейства, неподписано прокурорско постановление, в което фигурира името на разследваната по друго дело Лиляна Деянова – Лилана, както и високорисково наркотично вещество, разделено на дози.

Днес пък се очаква прокуратурата да поиска постоянното задържане под стража на бившия висш полицай, а сега адвокат Славчо Марков и шефа на охраната на Божков Веселин Балтов. Прокуратурата ги назовава само с инициалите им, но според близки до нея медии това са двама от тримата „най-приближени до Божков“. В графика към изявлението си бизнесменът подсказва, че свидетелят, на когото разчита, е третият от тях.

Според самия Божков става дума за прилагане на „познатите методи за натиск и всяване на страх“ чрез „вменяване на несъществуващи обвързаности и тормоз на невинни хора“.

Според написаното от него Б.М.Б. и В.И.Г. (той обичайно си служи с инициали, за да назове премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов) използват предания си „инструмент“, за да се опитат да „заличат“ свидетелите на престъпленията им. В графиката той продължава да твърди, че е платил 67 млн. лв. „такса спокойствие“.

Миналия месец прокуратурата съобщи, че продължава да събира доказателства – както такива, „които разобличават обвиняемия Божков или отегчават неговата отговорност, така и доказателства, които оправдават обвиняемия или смекчават отговорността му“,

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име