Intrigi.bg Политика Божков към Горанов: И въпроси, от чиито отговори не можеш да бягаш

Божков към Горанов: И въпроси, от чиито отговори не можеш да бягаш

383
0

Владислав Иванов Горанов не само не зачита, но и дори и не чете закони, които е гласувал, подписал и е длъжен да прилага. И ако глупостта и „услужливата памет“ са извинение, злоупотребата с власт и лъжите на член на управляващата #хунта са престъпление.

Това пише днес в личния си профил във Фейсбук Васил Божков. Този път са приложени официални документи с подписа на финансовия министър Владислав Горанов.

Ето какво ще пише Божкв:

Рано или късно се носи отговорност.

И въпроси, от чиито отговори не можеш да бягаш.

Ето моите:

1. Ако „в нито един момент законът не е допускал подобно прилагане“, то тогава защо одобрената лично от него декларация за дължими такси предлага две графи за облагане – с 15% върху залозите и за 20% върху получените комисионни?

2. Ако „20% върху комисионната“ е само за покер турнирите – защо в същата одобрена от него декларация, опцията за „покер турнир“ изобщо не съществува?

3. Пред кого отговаря ДКХ и кой е отговорен за ежемесечно одобряваните декларации?

4. Всеки месец ДКХ одобрява подадените декларации за дължими такси и всяка година Владислав Горанов прави одит на комисията – как би могло да е „незаконно“ ежемесечно одобрявано таксуване?

Знам отговорите на тези въпроси.

Ето ви и доказателствата за тях:
#БъдетеСмели

Снимка:  Чл. 30, ал. (3) от Закона за хазарта, след поправката на Менда Стоянова. Приет на 5 декември 2014 г и влязъл в сила от 1 януари 2015 г.

.

Снимка: Декларация по чл. 30, ал. 6 от Закона за хазарта за деклариране на таксите, описани в чл. 30, ал. 3. Оофициално одобрена лично от Владислав Горанов. Публикувана в ДКХ: https://dkh.minfin.bg/ document/749

.

Снимка: Заповедта, с която Владислав Горанов лично одобрява Декларацията за дължими такси по чл. 30, ал. 3 от ЗХ.

Публикувана в ДКХ: https://dkh.minfin.bg/ document/1002

.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име