Intrigi.bg Политика Божков като Али Баба – управляващите го рекетирали да им плаща 20%...

Божков като Али Баба – управляващите го рекетирали да им плаща 20% от печалбата на Националната лотария

223
0

Бизнесменът Васил Божков твърди, че му е поискано да плаща 20% от печалбата на Национална лотария на управляващите и в замяна на това да не облагат бизнеса му с 15% такса върху оборота.

Това било договорено между него, премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и с помощта на шефа на икономическата комисия в парламента Менда Стоянова, с която са обсъждани промените в Закона за хазарта и облагането на хазартните игри.

.

Това разказва Божков за случилото се през последните години, която нарича „истинската приказка“ и която публикува днес в социалните мрежи под формата на комикс .

.
Всичко е  представено под формата на комикс с описание към него в стил приказката за Али Баба и 40-те разбойника. Героите са нарисувани, но ясно могат да бъдат свързани с реални лица с изключение на един, определен от Божков като приятел, който е показан в гръб.

.Той отбелязва, че всички прилики и събития са „доказуеми“.

Божков представя сам себе си като Али Баба, а разбойници нарича управляващите и разказва за началото на бизнеса си за моментни лотарийни билети – „Национална лотария“ през 2013 г.

.


След приемането на промените в Закона за хазарта премиерът Бойко Борисов го изпратил при финансовия министър Владислав Горанов, който му обяснил, че трябва да плаща 20% от печалбата си на управляващите,твърди Божков.

.

„Това е първата част от обещаната ви Истинска приказка. Всяка прилика с действителни лица, събития и #хунта e доказуема“, пише Божков в анонса към 7-те картинки и обещава продължение.

По традиция Васил Божков продължи темата и в профила си в Туитър. Въпросът,  който е задал там е иноричен и насочва към асоциации със съдбата на депутата от ДПС Делян Пеевски, който хазартния бос описа като „пайкът, който дърпа нишките“.

  „1 юни. Какво да правим с детето – чудо?“, пита хазартния бос под илюстрация, която се вижда като „герой“ в комиска му.

Vassil Bojkov@BojkovVassil

1 юни.
Какво да правим с детето – чудо?#БъдетеЗдрави

Преглед на изображението в Twitter
Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име