Intrigi.bg Политика Божков: Имам достатъчно доказателства срещу хунтата, но няма да хабя материал само...

Божков: Имам достатъчно доказателства срещу хунтата, но няма да хабя материал само за сеир

807
0

Бизнесменът и кандидат за депутат Васил Божков твърди, че има достатъчно факти и доказателства, за да вкара в затвора управляващите, които той нарича „хунта“, но няма да ги огласява докато не излязат резултатите от изборите.

„Има достатъчно факти и достатъчно информация. Ще ги съсипем. Ще стигнат, за да влязат в затвора, но ще изчакаме подходяща ситуация. Сега няма смисъл да хабим материала. Какво предпочитат хората – да влязат в затвора или да гледат сеир 2-3 дни и после да забравят?“, коментира Божков в предизборно интервю за Мартин Карбовски, излъчено на страниците на двамата във фейсбук.

Божков, срещу когото има повдигнати 18 обвинения в България, изреди няколко имена, за които твърдеше, че трябва да бъдат осъдени – на премиера Бойко Борисов, на бившия финансов министър Владислав Горанов, на депутата от ДПС Делян Пеевски и на бившия министър на икономиката Емил Караниколов.

„Показва се чекмедже с пари и злато – прокуратурата не разследва от къде ги има Бойко, а кой снима. Да не събудим главатаря…Кое е по-голямото престъпление?“, анализира Божков и даде пример с изтеклите миналото лято снимки, за които се твърди, че са направени в спалнята на премиера и за които прокуратурата прекрати проверката.

Той отрече, да е разпространил записите с премиера Борисов, които изнекоха миналата година и твърдеше, че дава доказателства, а не компромати.

В момента Божков се намира в Дубай, но заяви, че ще се върне в България, ако хората му гласуват доверие и го изберат за депутат. „Чакам да излязат резултатите от изборите официално – ако съм в парламента, естествено, че идвам. Къде ще ходя? Не мога да излъжа доверието на хората. В момента в България няма закони и затова не мога да се върна“, твърди Божков, който за пореден път повтори, че от затвора няма да може да се защитава и че докато не му се е случило лично, не вярвал, че така действат „бухалките“ на „хунтата“. Той припомни, че е за закриването на спецпрокуратурата и спецсъда и че за такива идеи би подкрепил други партии, които ги имат.

Божков коментира и темата за колекцията си от културно-исторически ценности и твърди, че в момента никой не знае къде е тя.

„Заграбиха я, нарушавайки три закона. Тази колекция съм я събирал 30 години. Разграбиха я все едно съм иманяр. Съкровището е проклятие за грабителите“, каза Божков като направи аналогия със суеверията за проклятия, които се смята, че тегнат над съкровища.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име