Intrigi.bg Крими Близки до кмета на Созопол са обвинени в присвояване на 2 млн....

Близки до кмета на Созопол са обвинени в присвояване на 2 млн. лв

313
0

Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на главния счетоводител в Община Созопол Златка М. за извършено от нея длъжностно присвояване в особено големи размери.

Тя ще отговаря за това, че в периода от 29.08.2014 г. до 27.03.2017 г., с 34 отделни деяния, в качеството си на длъжностно лице и след като се е сговорила предварително с другите извършители – кметът на община Созопол Панайот Рейзи и Венцислав П., е присвоила чужди над 2 млн. лв.

Златка М. наредила сумата да бъде преведена от Община Созопол по две банкови сметки с титуляр физическо лице, което няма нищо общо с фирмата изпълнител. За улесняване на присвояването тя извършила и документни престъпления.

 
Като основание за банковите преводи – общо 72 на брой, се сочели договори за различни СМР в села на територията на общината – от ремонт на детска градина до авариен ремонт на улици и подпорни стени за ликвидиране на последици от стихийно бедствие.

Спрямо Златка М. е взета мярка за неотклонение „подписка“.

По същото досъдебно производство е привлечен към наказателна отговорност и Венцислав П. Повдигнато му е обвинение за присвояване в особено големи размери, осъществено в съучастие, при условията на продължавано престъпление и чрез улесняващи документни престъпления.

Мъжът ще носи наказателна отговорност за това, че в периода от 29.08.2014 г. до 27.03.2017 г. е присвоил повече от над 2 млн. лв. от Община Созопол. Венцислав П. е с мярка за неотклонение „подписка“

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име