Intrigi.bg Актуално Би Би Си: Заразеният с коронавирус полски президент се е срещнал с...

Би Би Си: Заразеният с коронавирус полски президент се е срещнал с Румен Радев в Талин

153
0

Полският президент Анджей Дуда, който днес даде положителна проба за коронавирус, се е срещал с българския си колега Румен Радев в естонската столица Талин в понеделник, съобщава ВВС. Агенцията напомня, че след завръщането си у нас Радев е под карантина.

Въпреки че не е ясно кога Дуда се е заразил с вируса, той е присъствал на събитие в Талин в понеделник, където се е срещнал с българския президент Румен Радев, съобщава ВВС.

Дуда е в домашна изолация, чувства се добре, не е имал симптоми, всичко засега протича много леко, съобщиха от кабинета му. Той е получил положителния резултат от теста си за коронавирус късно снощи.

Въпреки че не е ясно кога Дуда се е заразил с вируса, той е присъствал на събитие в Талин в понеделник, където се е срещнал с българския президент Румен Радев, пише ВВС.

Освен с българския държавен глава той се е срещал с президента на Естония Керсти Калюлайд.

Заместник-министърът на здравеопазването на Полша Валдемар Краска каза за 48-годишния президент, че той е млад и изрази надежда, че ще прекара инфекцията без проблеми, предаде Ройтерс. Той добави обаче, че очаква всички, които са били в контакт с Дуда през последните дни, да бъдат под карантина.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име