Intrigi.bg Актуално Бият възрастни в столичен хоспис

Бият възрастни в столичен хоспис

639
0

Дом на ужасите, уж за подслон на възрастни хора срещу тлъста сума на месец, функционира в столичния ж.к. „Драгалевци“, а за кошмарните условия и отношение не само спрямо пенсионерите, а и към роднините им разказа внучка на потърпевши съвсем наскоро.

На 1 октомври Албена Ковачева настанява баба си и дядо си в дом „Рея“ на улица „Крушова градина“, където е оформен договор с управителката на заведението за престоя им с уговорката, че двамата няма да бъдат делени след десетилетия щастлив съвместен живот.

По-малко от 24 часа по-късно тя и близките й вече не успяват да се свържат с възрастните хора, за да научат от първо лице как се чувстват в хосписа и дали се полагат грижи за тях. След като се стряска от липсата на комуникация и изключените лични телефони, на които се натъква при опит да им позвъни, Албена се свързва с директорката на дома.

И научава, че джиесемите на бабата и дядото са иззети, а свиждания не се допускат заради ковид мерките. Вместо това на Ковачева е предложено да се чува с близките си в определен часови диапазон, при това чрез номера на управителката.

Разбира и че още при постъпването на възрастните хора те са били настанени в различни стаи, въпреки първоначалните уговорки. Веднага щом разбира какво се е случило, Албена настоява на секундата да се види с тях и да ги изведе. Управителката отказва, но тя отвръща с намерение да извика органите на реда. Така тутакси баба й и дядо й са приготвени за изписване.

В кошмарно състояние – мъжът е потрошен, с рана на ръката, посинено око и драстично отслабнал, по думите на внучка му – с поне 5 килограма. „Веднага сигнализирах 112, дойде полицейски екип и екип на бърза помощ. И остана горчивия извод за нас близките…“, пише близката на пенсионерите в социалната мрежа. Албена предупреждава, че дом „Рея“ навярно не е единственият, в който се допуска подобно отношение.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име