Intrigi.bg Спорт Билетите за финала за купата: рекордно търсене и обвинения в некоректно отношение

Билетите за финала за купата: рекордно търсене и обвинения в некоректно отношение

203
0

Треска за билети – така може да бъде определена ситуацията в първия ден след пускането в продажба на пропуските за финала в Купата на България между ЦСКА и „Левски“. Срещата е на 15 май на Националния стадион „Васил Левски“ в София.

Онлайн продажбата стартира в 10 часа в платформата „Ивентим“, а около 15 минути по-късно свободни билети за секторите Б и В, в които трябва да се настанят привържениците на „Левски“, вече нямаше.

Това доведе до още по-голямо търсене, както и опашки пред касите на стадион „Георги Аспарухов“. От клуба побързаха да съобщят, че „продажбата на билети за финала за Купата на България се организира изцяло от Професионалната футболна лига, която е организатор на финалния мач“.

Сините добавиха, че билети са запазени за притежателите на абонаментни карти, както и около 1000 пропуска за представителния отбор и служители на клуба.

По-сериозно напрежение имаше от страна на ЦСКА, като символичният домакин на финала разпространи декларация, с която обвини „Ивентим“ в „некоректно отношение“. Причината според клуба е договорка билети за Сектор А да се продават единствено на касите на стадион „Българска армия“.

Билетите за финала за купата: рекордно търсене и обвинения в некоректно отношение

„Днес (03.05.) от „Ивентим“, напълно самосиндикално и без да предупредят клуба ни, решават да пуснат в продажба онлайн билети за сектор „А“, където ще са разположени нашите фенове. След очевидно добре планиран сценарий, в първите минути на онлайн разпространението, фенове на „Левски“ изкупуват все още неизяснено количество билети за нашия сектор. Веднага след като видяхме онлайн продажбата, се свързахме с „Ивентим“ и настояхме тя да бъде блокирана“, гласи съобщение от ЦСКА на официалния сайт на клуба.

Впоследствие продажбата на билети за сектор А беше спряна като по непотвърдена информация всички направени заявки за пропуски на централната трибуна са анулирани.

„Изрично настояваме, след некоректното отношение и липсата на елементарна организация преди най-взривоопасния футболен двубой, да бъдат взети мерки, така че сигурността и комфортът на всички наши привърженици да бъдат осигурени. Търсим най-доброто решение да гарантираме, че провокациите ще бъдат спрени в зародиш и че чужди фенове няма да бъдат допуснати в сектора на ЦСКА“, добавят още от ЦСКА.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име