Intrigi.bg Актуално Бизнесът въстава: Държавата не ни чува и изпразни търговските обекти! Отговорът е...

Бизнесът въстава: Държавата не ни чува и изпразни търговските обекти! Отговорът е протест

479
0

Обединеният български бизнес организира Национален протест срещу неадекватните мерки на служебното правителство срещу COVID-19! Считаме, че сегашната система за прилагане на „зелените“ сертификати е дискриминационна и освен, че не решава проблемите на здравната криза, задълбочава икономическата такава.

Протестът ще бъде от 15 часа в четвъртък (28 октомври) в цяла България под мотото: Всички ЗАЕДНО! За здраве, работа, бъдеще, сигурност! Той ще се проведе на различни локации в цяла България. 

Протестът се организира от Алианс на туристическа индустрия в България, Българска асоциация на заведенията, Сдружение на заведенията в България, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Българска асоциация здраве и фитнес, Българска асоциация на ритейл центровете, представители на детските центрове и др.

Ето какво написаха още от бранша: 

Вече е в сила заповедта, с която за служителите и клиентите на част от търговските обекти и места с концентрация на хора се влиза само със „зелен сертификат“! Резултатът е, че всички обекти, попаднали под ударите на заповедта са ПРАЗНИ! Въпреки че са осигурили персонал, който да отговаря на изискванията, посетители няма. Оборотите са почти нулеви, а фалитът вече открехва вратата за стотиците хиляди работещите в тях.

Въпреки опитите ни да постигнем разбирателство с властта, като предложихме серия от разумни мерки, които биха дали както здравен, така и икономически резултат, до момента не сме чути. Гледаме брифинги, слушаме общи приказки и виждаме как с действията си служебното правителство обрича на глад огромна част от българите.

Безплатни тестове, каквито бяха обещани, макар и на цената от 10 лв., няма!

Тестът за антитела за доказване на преболедуване не се приема!

В държавната и общинска администрация, в които е една от най-големите концентрация на хора, продължава да няма COVID-19 и за там не се изисква „зелен сертификат“.

Гратисен период, за да се настрои бизнесът към новите правила не получихме!

Неясно е какво се случва с хората, за които не е препоръчително да се ваксинират, поради заболявания и препоръки на лични лекари и специалисти.

Българската държава в лицето на служебното си правителство се подигра с бизнеса и го обрече на фалит!

Ние вече нямаме какво да губим!

За това излизаме „Всички ЗАЕДНО!“ на национален протест от 15 часа на 28 октомври (четвъртък). За здраве, работа, бъдеще, сигурност!

15 часа, 28 октомври:

София – Орлов мост.

Варна – сградата на Община Варна.

Пловдив – кръстовището на Чифте баня.

Бургас – пред сградата на РЗ.

Точните локации в останалите градове ще бъдат съобщени допълнително.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име