Intrigi.bg Крими Бизнесмен загина при пожар в дома си, запалила се духалка

Бизнесмен загина при пожар в дома си, запалила се духалка

348
0

69 -годишен бизнесмен от Казанлък загина при пожар, след като в дома му се запалил електроуред. Инцидентът е станал на територията на семеен имот в близкото до Града на розите село Шейново, пише вестник „Монитор“.

Сигналът за виждащи се пламъци зад високата над 2 метра метална ограда на имота бил подаден от кметицата Петя Лейкова около 9 часа на 22 декември. На място са пристигнали два противопожарни екипа, които успели да локализират огнището – пригоден за живеене фургон, ползван от известно време от Николай Кратунов, бивш председател на кооперация „РИК“.

При разчистване на останките е открито полуовъгленото тяло на мъжа, за който се предполага, че е загинал в съня си.

Образувано е досъдебно разследване, извършват се повторни огледи, на този етап от РУ „Полиция“ в Казанлък не смятат, че има събрани данни за умисъл, предполага се, че причината е в повредена отоплителна печка тип „духалка“.

Името на Кратунов нашумя преди години около наказателно дело за незаконен износ на въоръжение, произведено от завод „Бета“- Червен бряг за ембарговата по онова време африканска държава Судан. Износът е станал през 2001 година, тогава кооперацията на шейновеца е подправила документи и изнесла като булдозер самоходна артилерийска установка от типа „Гвоздика“. Делото се проточило и завършило години по-късно с присъди за Кратунов и шефове на завода, то се е гледало от плевeнския съд при закрити врати заради секретна информация в папките. През 2015 година присъдите са били намалени от апелативните съдилища.

Според близки на загиналия напоследък Кратунов не бил добре здравословно и дори ползвал инвалидна количка.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2020/12/22/biznesmen-zagina-pri-pojar-v-doma-si-zapalila-se-duhalka.474305?utm_source=push&utm_medium=notification&utm_campaign=Push

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име