Intrigi.bg интриги Бизнесменът Бобоков си иска 200 хиляди лева от прокуратурата

Бизнесменът Бобоков си иска 200 хиляди лева от прокуратурата

264
0

Пламен Бобоков, обвиняем заедно с брат си Атанас по дело пред спецсъда, попита защо един месец прокуратурата не му връща 200 хил. лв., внесени от него като гаранция. Според Бобоков държавното обвинение би следвало да му върне част от внесеното, тъй като съдът е намалил гаранцията му.

Делото е за участие в схема за депонираните на опасни отпадъци от завода им „Монбат“ на различни места в страната. Разследващите твърдят, че в нея е бил замесен и бившият зам.-министър на околната среда Красимир Живков, както и още няколко души. Трима от тях сключиха сделка с прокуратурата и се признаха за виновни.


„И така оттогава – един месец! Питам прокуратурата – не трябва ли като страж на законността да изпълнява решенията на българския съд и да ми върне 200 000 лв.“, заяви той пред ClubZ.


На Бобоков бе определена гаранция от 1 млн. лв. и по друго дело. Той е обвиняем, че е получавал секретни данни от сводката на военното разузнаване. По това производство гаранцията бе намалена 100 пъти – до 10 хил. лв. Бизнесменът е обвинен, че получил публична информация, като например от новинарски сайтове, но оформена като секретен документ.


Преди време Бобоков бе оправдан на първа инстанция по третото дело – за незаконно държане на археологически ценности – върхове на стрели и копия.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име