Intrigi.bg Крими Бивш полицай от Пловдив замесен в схема за застрахователна измама

Бивш полицай от Пловдив замесен в схема за застрахователна измама

124
0

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми две лица, участвали в опит за измама на застрахователна агенция. Единият от тях е полицай, бивш служител на КАТ.

Вече бившият полицай и собственикът на автомобила са с взета мярка за неотклонение „парична гаранция“, съответно от 3000 и 10 000 лв.

След съвместна операция на полиция и прокуратура, му е повдигнато обвинение, че е помогнал на лице, извършило престъпление, като е осуетил наказателното производство. Униформеният и още двама души са направили опит да заблудят застрахователна компания след тежка катастрофа с цел получаване обезщетение от застраховател.

През декември 2021г. служителят на КАТ бил в компанията на още двама мъже, където било употребено солидно количество алкохол. Тогава собственикът дал ключовете за колата на трето лице от компанията. Мъжът подкарал мощния автомобил, но скоро след това катастрофирал в района на Първомай. Колата била абсолютно смазана, а шофьорът имал само леки наранявания. Мъжът се обърнал към полицая за съдействие, за да избяга от отговорност. Униформеният обяснил, че няма как застрахователите да платят, тъй като е карал след употреба на алкохол и затова предложил да се направи смяна на шофьорите.

Така трето лице, приятел на пияния водач, поел вината за катастрофата. След което обвиняемите направили опит да получат 90 000 лв. застраховка „Каско“.

Води се и досъдебно производство за ПТП с материални щети. За опита за измама наказанието, което предвижда закона, е лишаване от свобода от 1 до 6 години, а за лично укривателство – до 5 години.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име