Intrigi.bg Актуално Бивш министър продал на депутата от ДПС Мустафа Ахмед 14 имота в...

Бивш министър продал на депутата от ДПС Мустафа Ахмед 14 имота в София

100
0

Бившият служебен министър на енергетиката Росен Христов е прехвърлил част от сграда в София на бившия кърджалийски депутат и някогашен общински съветник Мустафа Ахмед, който е започнал като таксиметров шофьор. Това пише разследващият сайт Bird.bg, припомняйки, че Росен Христов е подписал скандалния договор между „Булгаргаз“ и „Боташ“, от който България губи по 500 хиляди долара на ден“.

Мустафа Ахмед пък е известен Кърджали като един от „групата на Хасан Азис, която окапа от важни позиции в периода на новото начало за ДПС“. Той беше два пъти народен представител от квотата на алианите в непълните мандати на 42-то и 43-то НС. Медията отбелязва, че е бил и общински съветник в мандат 2019-2023.

Мустафа Ахмед е бивш таксиметров водач, който по времето на Хасан Азис построи няколко жилищни сгради в квартал „Възрожденци“. В продължение на години негова фирма поддържаше и светофарните уредби в Кърджали.

От изнесените данни от разследващата медия става ясно, че Росен Христов е продал на Мустафа Ахмед през 2022 година 14 обекта в сграда на улица „Босилек“ 60 в столицата – мазета, гаражи и апартаменти. Жилищата са пет броя.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име