Intrigi.bg интриги Бившата съпруга на Бойко Борисов: Сценарият на Слави е жалък!

Бившата съпруга на Бойко Борисов: Сценарият на Слави е жалък!

727
0

Д-р Стела Костова, бивша съпруга на Бойко Борисов и майка на дъщеря му Венета, изрази публично възмущението си от чалга вожда Слави Трифонов в личния си фейсбук профил. Лекарката, която дълги години живее в Америка и работи в престижна клиника в щата Калифорния, изригна срещу внушенията на Дългия по повод темата с трансплантациите в столичната болница „Лозенец“ и сподели професионалната си гледна точка от позицията на медик с дългогодишен международен опит.

„Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров направи ужасяващи разкрития за болница „Лозенец“, която доскоро беше правителствена болница под шапката на Министерския съвет. Според изнесените публично данни в болницата са се извършвали трансплантации от живи донори, които будят съмнения за брутална черна търговия на органи. „Племенници“ от Украйна и Молдова са дарявали бъбреци на своите „чичовци“ от Индия, Оман, Германия, Израел. И това е ставало със съдействието или бездействието на държавата в лицето на изпълнителната власт и службите. Въобще дали може да си го представите това? Аз лично не мога…“, гласи част от текста на Дългия във фейсбук.

Д-р Костова публикува статуса на Трифонов, а към него написа и свой коментар. „Органи се трансплантират, когато реципиентът има шанс да живее много години. За успешна трансплантация първо се изисква многочленен екип от специалисти. Хирургът е учил медицина и е специализирал не по-малко от 10-12 години, анестезиологът и интернистът също, медицинските сестри и операционните техници също са отдали години от живота си, за да могат да изпълняват това трудно призвание и работа. След операцията до края на живота и на донора и на реципиента екип следи анатомията и функцията на този орган и на системата, към която принадлежи, а и на всички системи в тялото, те са свързани, ако един орган не работи, отразява се на всички. Донорът приема лекарства, които предотвратяват отхвърлянето на трансплантирания орган, докато е жив, това налага постоянно следене на нивото на лекарствата, за да е сигурно, че нивото им е в терапевтична концентрация и работи или че не е много високо, за да причини токсичност. Това е много кратка информация. За да се стигне до трансплантация обаче, донорът ДОБРОВОЛНО се е регистрирал в така наречената Банка за органи и посочва дали иска да дари органи, когато е жив или след като е починал. Донорът и реципиентът трябва да са генетично съвместими, А НЕ ДА СА роднини. В повечето случаи те не се срещат, остават анонимни един за друг, ако така искат. Ако тези пациенти са пристигнали в България за трансплантацията, това със сигурност е било, защото така са искали. И двете страни подписват консент преди процедурата, абсолютно задължително.

Сценарият, представен от Вас, господине/или който Ви пише постовете, е валиден вероятно за много места по света, където има ОТВЛИЧАНИЯ и насилствено отнемане на органи, както и хора вземат пари, за да дарят орган, защото те така са решили, не търсим в случая какво ги е накарало да направят това – СРАМНО е да пишете нещо, което създава почва лековерни индивиди веднага да вярват и повтарят и разпространяват жалкия Ви сценарий“, написа тя.

В коментарите под публикацията си бившата съпруга на премиера Борисов продължи дискусията и разкри как минава ежедневието ѝ на лекар зад граница. „Само ще кажа за себе си. Аз работя всеки ден най-малко 10 часа, в повечето случаи 12, та и повече часа на ден. Платеният отпуск за година е общо 10 работни дни, националните празници са 6 дни. Средният американец работи в повечето случаи на две места – работи, за да издържа семейството си. Само пример давам. Така нареченото добро материално състояние всеки го изработва и постига с труд и по възможностите му. Не съм видяла американец да завижда на другия съсед или познат. Усилията и енергията му са съсредоточени в работа. За да може да използва след това кратката платена отпуска. Има много огромен процент хора под нивото на екзистенциалния минимум, за милионите бездомни знае всеки човек. Те получават минимална сума, дори не съм запозната каква и дали може да покрие една порция храна на ден. Данъците варират от доходите, моите са 32% върху доходите ми и държавата ги използва, както Сенатът реши“.
Д-р Костова не за пръв път се обявява срещу Трифонов и политиките му.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име