Intrigi.bg Спорт Бербатов се завръща в родния футбол, става треньор в Етър

Бербатов се завръща в родния футбол, става треньор в Етър

91
0

Димитър Бербатов ще стане най-вероятно официално част от треньорския екип на “Етър”, съобщава “Велико Търново спорт”.

Очаква се още следващата седмица един от най-големите български футболисти да се присъедини към лагера на „виолетовите“ и да започне работа персонално с нападателите на „Етър“.

Етър Велико Търново | Начало

Както е известно, треньори на „болярите“ са големите приятели на Митко – Александър Томаш, Косьо Мирчев и Тодор Кючуков.

„Бербатов ще дойде да започне може би стаж в „Етър“. Ще бъде официално част от екипа. Където и да съм бил треньор досега, той винаги е идвал да тренира с нас. Но сега вече ще е под друга форма – като лицензиран треньор, като човек, който ще се занимава персонално с нападателите. Вероятно ще дойде още на лагера, после ще пътува до Велико Търново. Така че ще бъде занапред част от моя екип”, заяви старши треньорът на „виолетовите“ Александър Томаш.

Димитър Бербатов неотдавна придоби лиценз “А” от Националната спортна академия, като следващата му стъпка в треньорското му развитие е лиценз PRO от УЕФА.

Въпросният лиценз дава право да се ръководят мачове от родния елит, както и националните гарнитури на страната. Европейската централа обаче изисква, че обучението не може да започне, ако даден кандидат няма за определен период официално стаж като треньор във Втора лига или като помощник в Първа лига.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име