Intrigi.bg Спорт Бербатов потвърди, че води преговори за шеф на БФС

Бербатов потвърди, че води преговори за шеф на БФС

332
0

Димитър Бербатов призна, че води разговори с бизнесмена Петър Величков за евентуална кандидатура за президентския пост на БФС.

Петър Величков е бивш генерален директор на една от най-големите компании в България – петролната OMV, а в последните два мандата е член на Изпълкома на БФС. 49-годишният Величков има богат опит в управлението и именно това е причината Бербатов да реши да работи в тандем с него.

„Познавам Петър Величков от доста време, обсъждаме българския футбол от доста време, а в последно време – може би малко по-интензивно – каза Бербатов пред „Дарик“ радио, който съобщи новината за евентуалната кандидатура на двамата, при която, евентуално, Величков би бил президент, а Бербатов – негово вице.

Имаме допирни точки, но ако има нещо официално, мисля, че ще стане ясно в близките седмици.

Не е важно дали ще съм аз, или друг. Аз не ламтя за шефско място и за началник, а за доброто на българския футбол. Важното е този човек (който ще дойде) да доведе до така желаната промяна във футбола ни и да не си оставаме само с говоренето.“

Бербатов отговори и на думите на Венци Стефанов, който за пореден път го нарече „предател“ за това, че навремето отказа да играе за националния отбор, и който каза още, че от него няма да стане добър президент.

„Тиня, батак – подобни квалификации не са приятни и показват на какво е футболът ни, но този човек явно има озлобление към мен. Преди време се чухме с него и му казах, че не ми е приятно да говори глупости по мой адрес и да не ми споменава името, защото пак ме беше обиждал, и сигурно оттам е насъбрал още злоба. А и може да усеща, че идва промяната.

Всички говорят за тази промяна, но никой не прави нищо в последните 14-15 години. Не мога да се ангажирам със срок за повече яснота.“

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име