Intrigi.bg Спорт Бербатов: БФС кара клубовете да не обжалват решенията от конгреса

Бербатов: БФС кара клубовете да не обжалват решенията от конгреса

176
0

Димитър Бербатов не се е отказал да се бори за президентския пост на Българския футболен съюз (БФС) и да се организира нов извънреден конгрес. Това каза бившият нападател пред медии. Бербатов се срещна с деца от школата на ЦСКА и разказа какви са плановете му.

„Показвам ви декларация, която се разпространява от БФС и с която се задължават клубовете да я подпишат и да кажат, че не искат да се обжалва конгреса. БФС измами и не си спази устава на конгреса, защото трябваше да има балотаж. Сега обаче им казва: „отказвайте се от това обжалване, ние ви измамихме, но ще си продължим, вярвайте ни“.

„БФС се опитва да спре това нещо. Март месец пак има Конгрес. Има точка, че той трябва да бъде изборен. Техният мандат свършва на 18 март“, коментира Бербатов.

Той обясни, че в момента се събира подписка за организиране на нов извънреден конгрес. По думите му „тя върви добре“.

„Подкрепата към нас я има на всяко ниво. Всички гледаме към подобряване бъдещето на футбола. Ще бъдат изненадани колко клубове ще се присъединят към нас. Клубовете са разочаровани от тях“.

Бербатов се обяви за промяна на Устава на БФС и добави, че посланията му са постоянни и ясни.

„Очаквам същите неща от БФС. Пак има подтикване, притискане: „Вземи тези топки, тази екипировка, пък после гласувай за нас“. Мисля, че има клубове, които не искат да приемат това, което правим. Оценката на БФС – трябва да сложим двойки на много места. В по-голямо количество са двойките, може да има и тройки някъде, но не са много. Да си слагаш шестици навсякъде обаче не е добре“, завърши кандидатът за президент.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име