Intrigi.bg Мистерии Бележката на Даяна, в която предсказва смъртта си

Бележката на Даяна, в която предсказва смъртта си

749
0

За смъртта на принцеса Даяна се спекулира и до днес, като последната разкрита информация идва от бившия полицейски началник от Скотланд Ярд, разследвал случая.

Пред Daily Mail Джон Стивънс споделя, че през 2005 г. е разпитвал принц Чарлз относно твърдения, че е планирал убийството на Даяна, дошли от самата принцеса на Уелс.

Подозрения буди бележка, която покойната му съпруга пише през 1995 г., предвиждайки, че ще умре поради „неуспех на спирачката и сериозно нараняване на главата“, за да може Чарлз да се ожени за бившата бавачка на синовете си Тиги Леге-Бурк.

По това време циркулират неверни слухове, че принцът и Леге-Бурк имат връзка, разказват от Guardian и Edna.bg

Бележката на Даяна, в която предсказва смъртта си - Любопитно | Vesti.bg

Бележката на Даяна до нейния иконом Пол Бърел гласи: „В днешния октомврийски ден седя тук на бюрото си и копнея някой да ме прегърне и насърчи да бъда силна и да държа високо главата си.“

„Тази конкретна фаза в живота ми е най-опасната. Съпругът ми планира инцидент с колата ми. Неуспех на спирачката и сериозно нараняване на главата, за да изчисти пътя си и да се ожени за Тиги.“

Мистериите около смъртта на Даяна - Webcafe.bg

„Камила не е нищо друго освен примамка, така че ние сме използвани от този човек във всеки смисъл на думата“, пише още принцесата на Уелс.

Daily Mail съобщава, че Стивънс е прочел бележката пред Чарлз на среща в двореца „Сейнт Джеймс“ в Лондон, а след това го попитал: „Защо мислите, че принцесата е написала тази бележка, сър?“

„Не знаех нищо за бележката, докато не беше публикувана в медиите“, отговаря наследникът на Короната. Британското издание Mirror публикува част от бележката след уговорка с Бърел през 2003 г.

„Не, не знаех, че съществува“, отвръща принцът на въпроса „Не сте ли обсъждали тази бележка с нея, сър?“, а когато Стивънс пита „Знаете ли защо принцесата изпитва тези чувства, сър?“, Чарлз отговаря: „Не, не знам.“

Принцът на Уелс не е бил интервюиран като заподозрян.

Нецензурираната версия на бележката е оповестена публично през 2007 г. в доказателства, изслушани при разследването на смъртта на Даяна и Доди ал Файед, загинали на 31 август 1997 г.

През 2008 г. съдебните заседатели връчват описателна присъда за смърт в резултат на „грубо небрежно шофиране на следните превозни средства и на Мерцедеса“, в които са пътували.

Стивънс казва, че по време на разследването с кодово наименование „Операция Педжет“ екипът му не е намерил други доказателства в подкрепа на сценария от бележката на Даяна, написана по времето, когато принцесата е дала интервюто си за Панорама с Мартин Башир.

Разследване, проведено от бившия съдия на Върховния съд Джон Дайсън, установи през май 2021 г., че Башир е извършил измама спрямо покойната принцеса, поръчвайки фалшиви банкови извлечения, за да си осигури интервю.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име