Intrigi.bg Политика Без телефони и медии – Слави учредява „Няма такава държава“

Без телефони и медии – Слави учредява „Няма такава държава“

396
0

При пълно медийно затъмнение започна учредителното събрание на партията на шоумена Слави Трифонов „Няма такава държава”. По-малко от месец преди местните избори те се събраха днес на учредително събрание.

Хора от цялата страна, получили заветните баджове %учредител” още в 12 часа влязоха в зала „Рейнбоу плаза“. Преди това по инструкция на организаторите изключиха телефоните си и го оставиха в специални шкафчета, съобщава „Труд“

Неколцина закъснели учредители не бяха допуснати до залата.

Точно в 13.55 часа Слави Трифонов се появи с черен джип „Рейндж роувър“ на задния вход на залата. Придружен от охраната си, той влезе в залата, отказвайки да се спре пред репортерите.

По закон учредителите трябва да са поне 500 души. Очаква се първото събрание да избере председател и ръководни органи на партията.

През лятото Слави и екипът му разпространиха декларация, в която посочмиха част от мотивите си: „България е свободна държава, но българските граждани не са свободни. Страната ни е в плен на своеобразна политическа плутокрация”.

Бъдещата партия ще се бори за мажоритарна избирателна система, намаляване на броя на депутатите наполовина, въвеждане на дистанционно и електронно гласуване. На днешното учредително събрание медии не са поканени.

Припомняме, че Слави Трифонов се раздели със своето Шоу в ефир и окончателно слезе от екран в послединя ден на юли тази година.

В последното му предаване стана ясно, че Слави ще прави собствена телевизия, която ще се казва „Седем осми“ и ще стартира от 15 септември, а девизът му ще бъде „Силата е в истината!“.

Самият той обяви, че ще оглави и партията „Няма такава държава“. Чрез нея да влезе в парламента и да изпълни всички точки, за които българите гласуваха на референдум.

Въпреки обущанията в средата на септември телевизионният проект не се появи, но днес се появи заявката му за политеческата сцена.


Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име