Intrigi.bg Куриози Без много шум името на Делян Добрев отпадна от делото ”Белене”

Без много шум името на Делян Добрев отпадна от делото ”Белене”

153
0

Бившият министър на икономиката и енергетиката Делян Добрев тихо е отпаднал от обвинителния акт по делото “Белене”. На съд са предадени други двама, оглавявали ресорното министерство – Овчаров и Петър Димитров, както и двама бивши шефове на НЕК – Мардик Папазян и Любомир Велков.

Прокуратурата е внесла обвинителния акт в Специализирания наказателен съд  преди няколко дни – на 8 февруари, и без много шум. Името на Добрев обаче липсва. 


Той бе привлечен в качеството си на обвиняем през 2016 г. Безстопанственост около проекта АЕЦ “Белене” е причинила щети за държавата в размер на 500 милиона лева. От 2016 г. насам обаче повече информация за разследването не е публикувана, съобщават от Антикорупционния фонд 


Впечатление обаче прави друго. Внасянето на друг обвинителен акт на същата дата бе официално съобщено от държавното обвинение с прессъобщение, което и днес може да се види на страницата на прокуратурата. В медиите веднага се разпространи информацията, че става дума за разследването срещу братя Бобокови, а на следващия ден делото беше публично разпределено в Специализирания съд.


Стои въпросът защо има двоен аршиин в публичността, с която държавното обвинение оперира по отношение на двете дела. Въпрос има и по отношение отпадането на името на Делян Добрев.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име