Intrigi.bg Актуално Без дискотеки и ресторанти… Как ще празнуват абитуриентите тази година?

Без дискотеки и ресторанти… Как ще празнуват абитуриентите тази година?

583
0

Абитуриентски балове през май няма да има заради епидемиологичната обстановка в страната. Дванадесетокласниците приеха новината с разочарование, но с надежда, че все пак ще има тържества след края на извънредните мерки.

Докато родители и учители се притесняват как ще се проведат изпитите на техните деца, за завършващите по-голяма тревога предизвикаха тези думи на просветния министър. „Балове никой не препоръчва на този етап“.

Без дискотеки и ресторанти абитуриентите със сигурност няма да могат да отпразнуват края на училищните години подобаващо. И докато момичетата са разочаровани, че роклите им ги чакат на закачалките вкъщи, за момчетата тази емоция се преодолява по-лесно.

„В такива моменти, когато приоритет е здравето на хората, това е малко излишен кич, който, ако няма как да се случи – за по-хубаво няма как да се случи“, сподели абитуриентът във Френската езикова гимназия Марио Николов.
Въпреки новината, че дванадесетокласниците трябва да имат повече търпение за баловете, не липсват и креативни идеи как завършването все пак да бъде отпразнувано. „Имаше някакви идеи да се събираме на двора на училището да люпим семки в костюмите, имаше идея в момента да наемем националния стадион целия випуск – да си празнуваме там псевдобал. Постоянно се обсъждат някакви такива варианти, но ако стане – стане“, разказа Марио пред Bulgaria ON AIR.

А освен за абитуриентите – трепет има и в родителите, макар и по-различен.

Не са различни и младежките копнежи по бъдещето, които за последно поглеждат назад към класните стаи.

„Когато още ходихме на училище още преди да обявят това положение – ние не знаехме, че това ще ни е последният учебен ден и всички бяхме много леко настроени, защото бяхме сигурни, че ще имаме още близо 2 месеца училище. Мисля, че тази ситуация ни накара да се замисляме затова, че трябва да живеем на момента и да сме горди от това, което правим в момента“, смята абитуриентката в 119 ОУ Анна Чернева.

Нова мода сред абитуриентите! Приятели наемат луксозна зала за ...

Макар и не през май, завършващите се зарекоха, че тържества ще имат и ще броят годините, които ще запомнят вечно.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име