Intrigi.bg Крими Безлов: Имотните измами с възрастни хора достигат 4000 годишно

Безлов: Имотните измами с възрастни хора достигат 4000 годишно

370
0

В случая с Малашевци става дума за ромска група, която се е занимавала с имотни измами, които са насочени към хора с психични и когнитивни проблеми. Той посочи, че в действителност има и по-мащабни имотни престъпления. Годишно има около 3500-4000 престъпления срещу възрастни хора. Това заяви Тихомир Безлов, старши анализатор в Центъра за изследване на демокрацията.

За съжаление нищо радикално не се е предприело през последните 30 години. Има драматичен спад в броя на полицаите на глава на населението. В момента сме сред последните места по брой полицаи на глава на населението, посочи той.


Той разкри и схемата, по която се случват измамите. Търсят се лица чрез болногледачи, общински служители, по гробищата дори. Правят се справки по общините, извършва се документалната подготовка и се прехвърлят на хора, които са „бушони“, след което се продават. И ако не се появят роднини, имотът се препродава. Безлов даде за пример случай, за когото стана дума в последното предаване „Чесно казано с Люба Кулезич“, в който двама души губят семейната си къща по този начин.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име