Intrigi.bg Политика „Беглецът“ ексминистър Горанов е невинен, а вие какво си помислихте…

„Беглецът“ ексминистър Горанов е невинен, а вие какво си помислихте…

147
0

Както обикновено става у нас, човек от властта виновен няма. За пореден път това бе доказано от г-н Владислав Горанов, финансов министър и любимец в три правителства на Бойко Борисов. Името му бе завъртяно от медиите в нескопосан скандал с крадена кола, но всичко се оказа съвсем друго.

„Автомобилът е закупен през март 2020 г. на лизинг. Снощи на път за Сърбия, когато стигнах до „Калотина“, Гранична полиция ме уведоми, че автомобилът се издирва и поискаха да се върна на територията на България“. Това коментирал Горанов пред „Нова телевизия“. Нито бил обръщал, да не говорим, че е избягал от границата. Нищо подобно. Горанов уточнява, че е оставил колата си в Драгоман и с друг автомобил продължил към Сърбия, където отивал на рожден ден на свой приятел. „Няма как да знам, че автомобилът е издирван“, казва почтения големец Горанов.

Горанов е категоричен, че ако са му били разпоредили да изчака проверка, е щял да го направи с удоволствие. „Впоследствие, след като преминах с друг автомобил, нямаше коментар от Гранична полиция при преминаването ми към Сърбия. Не съм останал с впечатление, че съм отказал съдействие на органите на МВР“, уточни Горанов и допълни: „Ако колегите от МВР имаха някакъв коментар, можеше да ми зададат въпроси и да получат уточнения“.

Пред Би Ти Ви Горанов доразвива темата, като уточнява, че автомобилът е купен чисто нов от „Мото Пфое“ през 2020 г. и е регистриран от вносителя в КАТ.

„Дори не съм го регистрирал аз. Той не е собственост на лизингополучателя, а на фирмата“, каза Горанов. По думите му това е първо излизане на колата от страната. Добавя, че автомобилът се намира в България и ще бъде предаден в МВР.

Пред „Свободна Европа“ Горанов е още по-разговорлив, обяснявайки, че джипът не е марка БМВ, а „Тойота“. „Не искаха да стоя там на място, а казаха, че трябва да се връщам към България“, казва той. „Ето защо закарах колата в Драгоман, оставих я там и оттам дойде мой приятел с джип BMW, взе ни и така всички заминахме за Сърбия“, завършва разказът си почитаемият Горанов.

„Джипът на Владислав Горанов е напълно редовен. Купен е от Хамбург от официален дилър на „Тойота“ и всички документи са налични. Просто някой е направил „двойник“ на тази кола и той е обявен за издирване от Русия“, коментира шефът на „Мото Пфое“ Атанас Фурнаджиев пред „24 часа“. Бизнесменът, известен с голямото си влияние в БФС и връзките си, според някои, с ДПС, обобщава, че имало много такива случаи. Шумът се вдигнал, защото Горанов бил бивш министър. Всъщност е напълно невинен и жертва на медийния шум.

Както отдавна се случва у нас, виновен е някой редови служител, който трябва да го отнесе, заради създаденото неудобство на г-н бившия министър и сегашен богаташ.

Преди време бизнесменът Васил Божков заяви, че е предал на Горанов като министър около 60 милиона като такса „спокойствие“. Парите министъра трябвало да предаде на премиера Борисов. Горанов и Борисов обаче отрекоха да са получавали сумата, а Божков бе обявен от главния прокурор Иван Гешев за извършител на множество престъпления…

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име