Intrigi.bg Актуално Бащата сигнализирал за момчето-терорист, службите нямат грам принос

Бащата сигнализирал за момчето-терорист, службите нямат грам принос

327
0

Бащата на 16 годишното момче е сигнализирал институциите за това, че има проблем със сина му и вероятно се готви да направи бомба. Службите до този момент нямали хал-хабер за проблема. Но въпреки това в момента се опитват да си припишат заслугата.

Момчето е от християнско семейство. То било впечатлено от интернет писания за направата на самоделни взривни устройства. Решило, че може и сам да си направи бомба. За това е закупило и някои от „продуктите“. Бащата извикал бомбаджиите, които установили опасните вещества.

Фрог нюз се свърза с антитерористи, които са категорични, че МВР в случая действа абсолютно погрешно, огласявайки на ранен етап този случай.

Световната практика е, да се работи тихо, докато не се установят контактите на момчето и евентуалните намерения на негови съратницци, да речем.

Източниците ни са категорични, че институциите в момента се опитват да си правят пиар, както и да отклонят вниманието от злободневни теми.

Огласяването в случая, ще доведе до отказ на близки да дават информация, ако се случват подобни неща в семейството, допълниха експертите.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име