Intrigi.bg Актуално Бащата на Димитър Гърдев, кандидат за външен министър на ИТН, е бил...

Бащата на Димитър Гърдев, кандидат за външен министър на ИТН, е бил съдружник с Васил Божков

453
0

Бащата на международния секретар и депутат от ИТН Димитър Гърдев е бил съдружник със санкционирания от САЩ Васил Божков – Черепа във фирмата “Смарт уей” АД.

Димитър Гърдев стана известен като вносител на питането за гражданството на бившия служебен министър и настоящ кандидат за премиер Кирил Петков. Сега той е спряган като кандидата на ИТН за поста външен министър в коалиционното правителство с мандат на ПП.

Стоян Гърдев подписва за съдружие с “Холдинг Пътища” на Васил Божков във фирмата “Смарт уей” АД през 2008 г.

Самият Димитър Гърдев е собственик и директор на фирмата “Систера Технолоджи“, която е регистрирана на същия адрес като “Смарт Уей” АД: бул. Васил Левски 99 в София.

Димитър Гърдев е излъгал за биографията си като се е представил за съветник на комисия в Европейския парламент, съобщи брюкселското издание Euractiv.

В официалното си CV Гърдев твърди, че е бил „съветник в комисиите AFET и SEDE”. Тази информация е публикувана на сайта на „Има такъв народ“. Всъщност той е бил само парламентарен сътрудник на евродепутата Елена Йончева.

Йончева е казала пред Euractiv, че Гърдев е бил неин асистент в офиса в София в периода 2019-2020 г., но твърдението му, че е бил „съветник в комисиите AFET и SEDE“ е лъжа.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име