Intrigi.bg Крими Банкерката на Мартин Петров бяга в Кипър! Търсела работа като преводач или...

Банкерката на Мартин Петров бяга в Кипър! Търсела работа като преводач или на рецепция в хотел

1243
0

Банкерката на ужиления с милиони футболист Мартин Петров – Ирина Аткова, е избягала в Кипър.

Това разкри източник на „България Днес“, контактувал директно с финансистката след нейното изчезване. Бившият национал разбра през август 2017-а как от неговите сметки липсва колосалната сума 3,8 млн. лв. Няколко месеца по-късно той завежда сигнал до прокуратурата. В него е описано как тя е била негов личен банкер и без негово знание са извършени трансакции. Мартин останал шокиран, когато разбрал, че банкерката е уволнена преди 10 месеца, но въпреки това е продължила да оперира със сметките му.

Жертва станал и популярен български инвеститор, ръководещ фондове за десетки милиони левове.

Срещнах се с Ирина Аткова и нейната приятелка Кремена през февруари 2017-а – разкрива източникът на „България Днес“, пожелал анонимност. – Изработвам сребърни бижута в Турция. Дойдох специално от Истанбул за срещата. В продължение на два часа говорихме за бижута. Идеята беше да ги предлага в България“.

По време на разговора Аткова признава, че е масонка. Тя опипва почвата и в крайна сметка се разделя с бижутерката, без да й предложи схема за управление на парите.

Няколко месеца по-късно Аткова се обади по телефона. Беше от кипърски – добавя източникът. – Искаше да й помогна, защото търсеше работа. Нямаше как да го направя, защото не познавам никого в Кипър. Банкертката на Мартин Петров имаше желание да работи в хотел на рецепция или като преводачка. Много се радвам, че нямах бизнес отношения с нея“.

Следите на Аткова се губят през лятото на 2017-а. Оттогава тя е в неизвестност. По сведения на Богдана Карадочева, която същи е „ужилена“ след уволнението на финансистката в края на 2016-а тя започва да работи в друга банка. Но изчезва и оттам.

Информацията  за потенциалното местонахождение на Ирина се потвърждава и от друго сведение – синът й живеел в Кипър и работел на бензиностанция, твърди Карадочева.

В интервю за Би Ти Ви Мартин Петров сподели опасението си, че и други хора са участвали в „тази машинация“. „Много ми е чудно защо, след като се разшумя този случай, доколкото разбрах, банката е уволнила над 20 човека“.

МВР не отговаря до официалното приключване на броя дали Аткова е официално издирвана и кога е излязла последно от страната.  

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име