Intrigi.bg Крими Банев реве в килията от болки в кръста и оток на коляното

Банев реве в килията от болки в кръста и оток на коляното

760
0

За 12-и път съдът отказа преди дни да пусне на свобода олигарха Николай Банев. Той поискал да е под домашен арест заради влошено здравословно състояние.

Според адвокатите му Банев страдал от болки в кръста и оток в коляното, разширени вени, алергия и имал липом на гърба. Медиците му препоръчали три операции – на вените, коленете и премахване на доброкачественото образувание на меките тъкани.От определението на съда става ясно, че Банев много пъти е бил воден в различни болници заради оплакванията си. Тройна съдебномедицинска експертиза обаче показала, че заболяванията му били хронични и не се налагали спешни операции, от каквито той твърдял, че има нужда. Мотивът на магистратите да не променят мярката му за неотклонение на домашен арест е, че имало възможност той да извърши престъпление. До този извод съдът стигнал и припомняйки, че бяха засечени негови разговори от килията. Николай Банев има общо пет обвинения, едно от които, че държал 331 патрона, включително и за автомат „Калашников“. Делото срещу него, съпругата му Евгения и майка му Мария е в Спецсъда. До момента са разпитани 18 от общо 173 свидетели, предстои представянето и на пет експертизи. Според прокуратурата престъпната група, създадена от бизнесмена Николай Банев за извършване на данъчни престъпления, действала не само в България, но и в Шотландия, Нидерландия, Сърбия и Полша между 2005 и 2018 г. 

Съпругата на Банев Евгения е на свобода от миналата година, когато бе пусната от ареста срещу мярка „подписка“. Майка му Мария пък бе освободена под гаранция.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име