Intrigi.bg Крими Банев готвел бягство в Русия от килията

Банев готвел бягство в Русия от килията

504
0

Николай Банев ще избяга от страната, ако бъде освободен, затова той ще остане в ареста.

Това реши Апелативният специализиран наказателен съд.  Банев е председател на евразийския клуб в България, който основа през 2015 г. Установено е, че в килията си е имал достъп до мобилен телефон и провел разговори с влиятелни руски приятели, които молил за съдействие да му бъде предоставено политическо убежище. Банев може да извърши и друго престъпление „с оглед многообразието, наказуемостта и обществената нетърпимост на повдигнатите му обвинения“, пише още в определението на съда.
Съдебното следствие срещу Николай, Евгения и Мария Баневи тръгна през октомври.

Прокуратурата приключи разследването срещу тримата и внесе обвинителния акт в края на август. Баневи са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.

Николай Банев е обвинен като извършител на данъчните престъпления, а съпругата му – като негов помагач. Семейство Баневи бяха обвинени, докато се намираха в Ница в края на 2018 г. Двамата бяха екстрадирани в София на 6 декември. През юли 2019 г. Евгения Банева беше освободена от ареста по здравословни причини след многократните ѝ оплаквания от условията в килията.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име