Intrigi.bg Крими Банева иска на свобода, условията в килията й – тежки

Банева иска на свобода, условията в килията й – тежки

757
0

Да се организират хибридни войни между Коледа и Нова година, е абсурдно. Съмнявам се тогава да има трезвен руснак на територията на Руската федерация.“

С тези думи обвинената за участие в престъпна група за пране на пари и данъчни престъпнелия Евгения Банева отговори на изявление на зам.-главният прокурор Иван Гешев от преди месец, с което той обяви, че Николай Банев се е свързал с руски лобисти от килията и е поискал убежище там за себе си и семейството си, съобщава „24 часа“.

Коментарът на Банева дойде днес преди заседанието в спецсъда, от който тя ще иска да излезе на свобода.

„Никой от килията не може да иска убежище от чужда държава. Аз съм юрист и знам това. Ако съм искала да изпратя децата си да учат в Русия, щях да го направя отдавна“.

Банева се оплака от условията в следствения арест. Тя лежи в килия на булевард „Г. М. Димитров“ в София.

Банева посочи, че е била подложена на пълен тараш, подчертавайки, че е усвоила арестанския жаргон.

„Нищо не бе открито. Няколко пъти нахълтваха в килията ми около 7-8 души с металдетектори и проверяваха дюшеци, дрехи, храни, всичко“, обясни тя.

И допълни, че в началото на новата година е била преместена в друга килия.

Бизнес дамата каза, че ако води предизборна кампания за евроизборите от ареста, ще се види в колко лоши условия живеят арестантите.

Дали съдът ще освободи Банева, ще се решава по-късно днес, тъй като тя е с нови адвокати, които ще се запознават с всички материали по делото в продължение на час.Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име