Intrigi.bg Крими Банда хулигани тормози деца в Плевен, взима им такса „спокойствие“

Банда хулигани тормози деца в Плевен, взима им такса „спокойствие“

615
0

Група младежи от Плевен са обект на постоянен тормоз. Те са жертви на рекет, побоища, заплахи с оръжие и събиране на такса „спокойствие”, разказват от „Нова телевизия“. Децата, които са системно обирани и тормозени са пазели в тайна от своите родители случващото им се до момента, в който майка на едно от момчетата разбира за тормоза над сина ѝ и историята се разплита.

Тя узнава, че това се случва с детето ѝ в продължение на повече от 2 месеца. Оказва се, че рекетьорската група била от няколко смугли младежи. Майката публикува апел в социалните мрежи, на който откликват още пострадали родители. След като тези случаи стават публични родители от квартала започват да разпитват децата си.

Бизнесменът Костадин Недялков разбира, че синът му е крил 2 години за тормоза: „Тези 2 години е премълчавал, защото е имало доста тежки сцени – хладно оръжие и боксове. По този начин извличат солидна парична сума” споделя той.

„Реално през януари научих, че е бил обект на систематичен тормоз и рекет, като общо са му взети над 80 лв. чрез 4-5 случая. Първо беше подложен на грабеж, беше му взет часовникът. Сподели ми, че вече психически не издържа на този тормоз”, разказва бащата на друго потърпевшо дете.

Посегателствата са на път да приключат, когато е разпоредено един от насилниците да бъде преместен в интернат. Това обаче не се случва, защото той бяга с майка си в Гърция. Останалите момчета от бандата живеят в общински жилища в Плевен.

Полицията в крайна сметка задържа трима от групата, двама от които са криминално проявения, а единият е непълнолетен. На всички са повдигнати обвинения. От Община Плевен следят случая и са готови да преразгледат жителството на задържаните в общинските имоти.

Районната прокуратура в града е започнала и разпит на потърпевшите деца пред съдия. Предстои документиране на цялата престъпна дейност на групата, тормозила тийнейджърите.

Снимки на част от участниците в рекетьорската група:

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име