Intrigi.bg Крими Бандата в Плевен заплашвала с оръжие и с побоища

Бандата в Плевен заплашвала с оръжие и с побоища

388
0

Появяват се нови жертви на бандата за рекет в Плевен. Четиримата обвиняеми вече е за постоянно в ареста, но наяве излизат още шокиращи подробности за случаи, при които деца са подлагани на системен тормоз и насилие, съобщава NOVA.

“Заплашвали са ги с думите: „Ще ти спя във входа, ще изкарам на майка ти червата”, разказва майка на рекетирано дете.

„Всички живеят под някакъв страшен страх. Те заплашват с оръжие и с побоища”, споделя друга майка.

Родителите на тормозени деца от Плевен искат справедливост. Две седмици, след разкритията за осъществяваните рекет, заплахи и побоища, те излизат с имената си, с още скандални подробности за бандата.

Една от осмелилите се майки е и Стелияна Станкова. 15-годишната ѝ дъщеря е била обект на сексуални нападки.

„Тя е малтретирана явно със сексуални подбуди от едното от момчетата.  Той дори я е удрял в ребрата: „както го биела полицията”, това са негови думи, за да не си личало. В момента, тя е уж малко по-спокойна, но непрекъснато е с деца около нея. Където и да отиде, все някой идва да изпраща, посреща. Все едно сме си наели бодигард”, разказва Станкова.

Петя Дункова е майка на 15-годишно момче, което било малтретирано и обирано от рекетьорите само, защото минавало през квартала.

„Много майки са уплашени, защото те са действали на принципа – ако се оплачеш, ще има наказания. Наказанията са били жестоки. С нас се свърза майка, на която дете ѝ вече не е в града. Друго момче е избягало в Испания. Свърза се с нас момче, което е избягало в Англия. Момиче е избягало в Испания. Всички казват, че те се имат за недосегаеми”, разказва Дункова.

Тя посочва, че потърпевши са били завличани в гори и необитаеми местности, където рекетьорите са издевателствали над тях. Правили са клипове и след това са използвали заснетото, за да изнудват жертвите си и да заплашват други деца.

Момче е тормозено в продължение на 6 години от бандата. От 13-годишна възраст, до 19, когато е напуснало Плевен. Все още има белези от побоищата.

Родителите призовават всички пострадали да излязат „на светло” и да дадат показания, така че бандата от рекетьори да бъде наказана.

Четиримата са задържани от прокуратурата са пълнолетни граждани. Тормозили са деца в продължение на години, още преди сами да навършат пълнолетие. Двама от тях имат криминални регистрации. Децата са били заплашвани, ограбвани, нанасяни са им и телесни наранявания.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име