Intrigi.bg Спорт Балъков: Ще дам всичко от себе си, за да класираме отбора на...

Балъков: Ще дам всичко от себе си, за да класираме отбора на Европейско

230
0

„Преди два-три месеца, когато вие, медиите, лансирахте и завъртяхте моето име в публичното пространство, това не стоеше на дневен ред за мен и за БФС. Затова футболът е велика игра и има много неизвестни. Днес виждате, че съм тук – бяха първите думи на Красимир Балъков като национален селекционер на България. – Искам да ви благодаря за оракулските способности, които показвате. Впечатлява ме, че познахте. Искам да благодаря на БФС за доверието, което ми гласуват. Наясно съм с малкото време, което имам в тези квалификации, и отговорността, която ми се възлага. Няма нищо по-голямо от това да си селекционер на националния отбор. Стъпваме на една добра основа, поставена от Петър Хубчев. Ще дадем всичко от себе си да класираме отбора на Европейско първенство. Не сме магьосници, знаете нашата българска реалност. Идват и нови квалификации, на които ще се опитаме да се класираме“. 

„Може би ще има изненади. Нормално е да има нови виждания и идеи с идването на нов треньор. Едната изненада е, че ще вземем около 28 футболисти. Имаме проблеми с някои опитни футболисти. Поради тази причина ще вземем повече играчи – разкри Балъков. – На този лагер ще има повече футболисти, отколкото са викани нормално. Имаме един-единствен приоритет и това е да се подготвим по най-добрия начин за мачовете с Чехия и Косово. Имаме шест-седем дни, в които можем да възстановим футболистите. Щеше да е по-лесно за мен, ако започвах квалификациите.

Психически футболистите са поизморени. Имаме необходимото време. Трябва да направим един сплотен екип, който знае защо излиза на зеления терен. Разговарял съм с ръководството на „Етър“. Няма да има проблеми от никоя страна. Ще завърша сезона спокойно и надявам се – успешно. Не изключвам абсолютно никого. Нито млад, нито стар. Едно решение за тотално подмладяване знаете какво изисква. Нямаме такива виждания, защото искаме да използваме всички възможни добри играчи в България. Било то чужденци или българи. Ще видите футболисти, които са по-опитни, и такива, които са по-млади”, обясни треньорът.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име