Intrigi.bg Политика Балотаж в повечето големи градове

Балотаж в повечето големи градове

273
0

Оспорван първи тур на местните избори – това показват първите прогнозни данни от екзитпола на агенциите „Маркет линкс” и „Алфа рисърч”, оповестени по бТВ.

На балотаж ще бъдат определени новите кметове в почти всички големи градове в страната – включително и столицата.

Първите данни са, че Йорданка Фандъкова (ГЕРБ) води на Мая Манолова (издигната от инициативен комитет) с малко над 9% – 35,4% срещу 26,2%.

Източник: Алфа Рисърч

На трето място е арх. Борислав Игнатов („Демократична България”) с 15,8 на сто, а след него се нарежда независимият Борис Бонев – 10,4 пункта. Далеч назад с под 5% остава представителят на ВМРО Ангел Джамбазки.

В Пловдив балотажът ще е оспорвана битка между Здравко Димитров (ГЕРБ, 33,5%) и Дани Каназирева („Съюз за Пловдив”, 20,8%). Кандидатът на националистите Славчо Атанасов остава извън битката с 15%.

Във Варна Иван Портних (ГЕРБ) е на крачка от победа на първи тур с 49,5%. Анелия Клисарова от БСП е с 16,1%, а съвсем близо – с 15,9% е Костадин Костадинов от „Възраждане”.

В Благоевград кметът Атанас Камбитов (ГЕРБ) ще се бори с независимия Румен Томов, след като първият взе 31%, а вторият – 22,3%.

В два големи града ГЕРБ изостават на първи тур – в Плевен Георг Спартански има около 15% преднина пред представителя на управляващите Мирослав Петров – 43,4% срещу 29,2%, а в Русе социалистът Пенчо Милков има над 6% аванс пред Диана Иванов (32,5% срещу 26,1%).

В Пазарджик ГЕРБ остават извън битката за кметския пост – там издигнатият от местна коалиция Тодор Попов ще се изправи срещу социалиста Благо Солов.

Двама от изявените кметове на ГЕРБ печелят с лекота на първи тур – Даниел Панов във Велико Търново и Димитър Николов в Бургас са с по над 60 на сто подкрепа.

Хасково ще има нов кмет, след като Добри Беливанов остана извън челната двойка. Там са Станислав Дечев (ГЕРБ) и Коста Стоев (БСП).

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име