Intrigi.bg Мистерии Бали-10 любопитни факта за магическия остров

Бали-10 любопитни факта за магическия остров

1728
0

Едно от местата, които трябва да посетите в този живот, е магическият остров Бали

Остров Бали е най-големият в провинция Бали, Индонезия, която включва още няколко малки острова. Това е една от топ дестинациите за туризъм, която привлича любители на екзотиката от целия свят.

1. Вулканът Агунг
Вулкнът Агунг е висок 3142 метра и се смята за най-святото място на острова. Всички жители на острова спят с глави обърнати по посока на храма. Те вярват, че планината Агунг е реплика планината Меру, централната ос на Вселената. Последното изригване на вулкана е през 1963-1964 година и все още е активен. Това е също така и най-високата точка на острова.

2. Бамбуковата шоколадова фабрика
Открита е през ноември 2011 и представлява най-голямата комерсиална бамбукова сграда в света. Предлага посещения на туристите и голямо разнообразие от шоколадови продукти.

3. Черен пясък…
Бали е известен с удивителните си плажове със снежно-бели пясъци. Но Бали предлага и още нещо – удивителни черни вулканични пясъци.

4. Най-скъпото кафе – Копи Лувак
ТО се прави от изпражненията на азиатската палмова цибетка, животно приличащо на котка. Тъй като кафето се прави изключително трудно, за година се произвеждат само около 200 кг.

5. Остров Бали зависи изцяло от туризма
Това вероятно няма да ви учуди, имайки предвид, че там се намират едни от най-популярните и посещавани плажове в света. Една от причините Бали да е една от най-посещаваните дестинации е, че там се предлагат едни от най-евтините почивки в световен мащаб.

6. Денят Найепи
Найепи е денят на тишината в Бали. Този уникален фестивал се празнува само в Бали. Целият остров сякаш замръзва – никой не работи, нито пътува, настъпва пълна тишина. Жителите на острова възприемат тишината много сериозно.

7. Езикът
В Индонезия се говорят около 580 различни езика – според някои изследователи в азиатската държава има около 1200 различни диалекта. Бахаса е преобладаващ език в Бали.

8. Да докоснеш някого по главата в Бали се смята за обида.

9. На Бали смятат, че лявата ръка е нечиста, те не се хранят с нея, не се ръкуват с нея и не взимат нищо с нея.

10. Един от символите на Бали е лотосът. Стъблото му достига до един метър височина и расте в блатисти райони. Повечето части на растението се ядат или служат като лекарство.


Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име