Intrigi.bg интриги Бабикян за скандала „500 k“: Става дума за лични разговори

Бабикян за скандала „500 k“: Става дума за лични разговори

260
0

Научихме като вас, от медиите. Някакво физическо лице се е видяло с друго физическо лице. Мисля, че нито Радостин, нито Татяна са председатели, нито зам-председатели на групите си. На всяка лична среща не можем да бъдем контролен орган кой с кого се вижда“. Това коментира пред БНТ Арман Бабикян от ИБГНИ за скандала между ИТН и Татяна Дончева.

Бабикян предпочита да вярва на фактите и подчерта, че в случая главният прокурор е решил да влезе във функциите си.“Зависи от фактите. Нямаме основание да вярваме или да не вярваме. Ако това е вярно, никой не е готов да насърчава такъв тип поведение, това е ясно. Ако не е вярно, никой пък не трябва да насърчава обратния тип поведение – за хвърляне на обвинения“, заяви Бабикян.

Депутатът е категоричен, че в случая става дума за лични разговори и уточни, че парламентарната му група винаги е провеждала публични разговори.

„Когато отидеш на избори, тогава имаш депутати. Всичко останало са покупко-продажби, които не са по вкуса ми“, каза Бабикян. Той обясни, че не е разговарял с Татяна Дончева, тъй като тя не е в България. Според него тя вече е дала своите изявления, а въпросът ще се решава в съда.

Татяна Дончева е мандатоносител на Мая Манолова и Манолова е тази, която решава през кое гражданско сдружение партията ще се яви на избори, допълни още депутатът. „Не вярвам, че отделно ще се явим, но не мога да се изказвам, преди да е взето решение. На предстоящите избори гледам с досада и отвращение, защото за трети път правим едно и също упражнение, което трябваше отдавна да сме научили“, каза Бабикян.

Регистрираното сдружение „Ние идваме“ е неправителствена организация. Арман Бабикян каза, че това е формат, с който де юре той и Николай Хаджигенов ще присъстват някъде, защото организацията им досега е била виртуално същество. „Сега сме НПО, която има възможности да събира хората, да имаме организиран начин на съществуване и да може нашите симпатизанти да се намират на място, на което могат да си взаимодействат“, заяви той.

Депутатът определи коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ като мост между лявото и дясното. „Защо в нашата малка коалиция – тя е модел – успях аз да разсърдя толкова свои приятели, защото съм с две леви дами в тази коалиция? Загубих приятели, те също, защото са с десни хора като нас. Значи моделът е възможен“, бе категоричен Арман Бабикян. ИБГНИ не е настоявала за мандат, понеже е най-малката група, уточни Бабикян. По думите му Корнелия Нинова е отказала предварителни разговори, след като БСП е получила мандата.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име