Intrigi.bg Политика Атанас Чобанов: Има хора с имунитет, които Борисов не може да „пипне“

Атанас Чобанов: Има хора с имунитет, които Борисов не може да „пипне“

1018
0

Има хора с имунитет във властта. Лица, поставени в правителството от кръговете на ДПС, от Делян Пеевски, които Борисов не може да „пипне“. Това заяви Атанас Чобанов, главен редактор на сайта за разследваща журналистика „Биволъ“, в предаването „ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев“ по TV+.

Журналистът изрази смелото твърдение, че дори подобни „имунизирани“ лица да са замесени в имотни злоупотреби и търговия с влияние, министър-председателят няма властта да назначи проверки срещу тях, затова се ограничава само с оставките на „своите“ в кабинета.

„Настава една истерия и страх у управляващите, че подобни разкрития ще продължат, но технически не е възможно да се ограничи разпространението на информация, колкото и да регулират. Освен ако Борисов не купи някаква технология от Китай и да ни направи затворена за интернет държава, това няма как да стане“, заяви Чобанов.

„Има хора с имунитет във властта. Това са, според моите наблюдения, лица, поставени в правителството от кръговете на ДПС, от Делян Пеевски. Борисов не може да ги „пипне“. Той може да разгони само своите кадри и тези, които са на слабите коалиционни партньори. Останалите не са в неговата юрисдикция и ще стоят в правителството до второто пришествие, т.е. докато падне правителството, което според мен е неизбежно, гледайки какво е останало на „резервната скамейка“, коментира още главният редактор на „Биволъ“.

„Показваме фактите такива, каквито са. Нашите разследвания са фактологични. Ще има и други разкрития. Натрупахме данни за много политици, чиновници, магистрати. При проверките ни излизат нови и нови покупки, съмнителни сделки и т.н“, сподели Чобанов.

„Тези, които има от какво да се притесняват, нека си носят отговорността персонално, а не да се насажда мнението, че понеже „всички са маскари“, дайте да сложим „маскарите“ на позиции във властта“, заключи той.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име