Intrigi.bg Политика Асен Василев се изсули през мазетата на „Шератон“, за да избегне народната...

Асен Василев се изсули през мазетата на „Шератон“, за да избегне народната любов

191
0

Докато Кирил Петков и Асен Василев бяха при Румен Радев, за да вземат първия проучвателен мандат за съставяне на правителство, недоволни граждани протестираха пред сградата на президентството.

Демонстрантите се бяха въоръжили с домати и яйца, които полетяха към сградата на „Дондуков“ 2. Пред сградата има полицейски кордон. На излизане от срещата с президента, новият кандидат-премиер изрече само няколко общи фрази, като подчерта, че тепърва ще се мисли за политиките и бъдещия персонален състав на евентуалния втори кабинет на „Продължаваме промяната“.

Първо трябва да намерим политическа подкрепа за програмата на този кабинет, после ще говорим за персоналния състав, това заяви кандидатът за премиер Асен Василев.

Изключително важно е нещата, които са заложени в програмата за тези 6 месеца, да се случат точно в тези 6 месеца, каза Василев. Той посочи още веднъж, че държат да има 121 народни представители в зала, които да застанат много ясно зад тази програма и „които да застанат срещу крупните бизнес интереси“.

След което тръгна да се лута из коридорите на Президентството, бягайки от въпросите на репортерите и търсейки изход от сградата без да попадне на множеството от протестиращи отвън.

Журналисти и оператори го подгониха с камерите, а той не обели и дума, отново бягайки в посока хотел „Шератон“, където бе въведен от полицията през мазетата и се изкачи нагоре към предната страна на сградата, където вероятно го очакваха автомобилите на Националната служба за охрана.

Подобно мишкуване и бягане на кандидат-премиер от сградата на Президентството историята ни със сигурност не помни.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име