Intrigi.bg Крими Асен Бербатов остава в ареста

Асен Бербатов остава в ареста

494
0

Братът на футболната звезда Димитър Бербатов, 37-годишният Асен остава в ареста за разпространение на наркотици.

Съдът е уважил искането на Окръжна прокуратура – Благоевград за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.Б., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 354а от НК. Обвиняемата по делото А.П. е без определена от съда мярка за неотклонение с мотив, че на този етап от разследването липсват доказателства за нейната съпричастност в извършването на престъплението, съобщават от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Благоевград. 

Досъдебното производство по случая е започнало след проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на разпространението на наркотични вещества под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград.

На 06.03.2020 г., в резултат на действията на служители в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР гр. Благоевград, е била извършена проверка на 27-годишен мъж, при която в ползвания от него лек автомобил „БМВ“ е било открито и иззето около 1,70 грама бяло прахообразно вещество. При извършен тест то реагирало на кокаин.

След незабавно проведените оперативно-издирвателни мероприятия е било установено лицето, разпространило наркотика – А.Б. (на 37 години). Мъжът пътувал в лек автомобил  „Ауди“ с А.П. (на 28 години). В колата двамата държали 1,1 грама кокаин и 2,4 грама канабис. Освен това у тях е било намерено и кристално светлокафяво вещество (с тегло 0,7 грама), чието съдържание понастоящем се установява. В джоб на дамска дреха са били открити парични суми от около 6 700 лева, 75 евро и 10 паунда.

Б. и П. са били задържани и привлечени към наказателна отговорност за извършеното от тях престъпно деяние.

На следващия ден, 07.03.2020 г., е било извършено претърсване и изземване в квартира в гр. София, обитавана от двамата. В жилището разследващите открили около 5 грама канабис и електронна везна.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име