Intrigi.bg Крими Арест за 18-годишната внучка на Виолета Донева

Арест за 18-годишната внучка на Виолета Донева

394
0

Софийският градски съд наложи постоянен арест на 18-годишната Ивет Стайкова, обвинена за убийството на баба си – актрисата Виолета Донева. Според магистратите има доказателства, че внучката е извършител на престъплението и е налице опасност, ако е на свобода, тя да извърши друго престъпление. Не било изключено и да посегне на живота си, тъй като е наркоманка от 4 години и вече е правила опит за самоубийство като скочила върху релсите на метрото.

Както писа „Труд NEWS“, 79-годишната Донева бе намерена мъртва в дома й в блок 1 в столичния квартал „Изток“ на 22 октомври. Още тогава бе заподозряна внучката, която има диагноза за психиатрично заболяване, най-вероятно отключено от вземаните наркотици.

Виолета Донева

Ивет Стайкова е обвинена за умишлено убийство, извършено с особена жестокост и по мъчителен за жертвата начин. Смята се, че е нападнала с нож баба си Виолета във времето от 19,30 ч на 19 октомври до 05,14 ч сутринта на следващия ден, когато е заснета да излиза от камера в блока. Нанесла й  множество прободно-порезни рани по главата, шията и гръдния кош, довели до остра кръвозагуба и смъртта на възрастната жена. По дрехи и маратонки на Ивет е намерена кръв, открит е и нож край блока са назначени експертиза ,които да установят дали това е ДНК на жертвата. Нещо повече – седмица преди престъплението – Ивет ранила с нож в гърба и приятеля си Виктор.

„Моля да ми дадете шанс за живот“, каза Ивет в последната си дума пред съда. Тя е ученичка и искала да продължи образованието си и да почете паметта на баба си, с която заедно обичали да слушат музика от Жан Мишел Жар.

„Това е една изключително тъжна история. Но фактът е факт – много неприятно престъпление, извършено от това момиче. Ние със сигурност ще положим максимални усилия да се убедим във всички факти и обстоятелства, включително и в нейната вменяемост“, каза след заседанието на съда наблюдаващият прокурор Камен Господинов от Софийска градска прокуратура.  
На Ивет Стайкова е назначена съдебно-психиатрична експертиза, чийто резултати се чакат най-рано след месец.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име