Intrigi.bg Крими Арестуваха тракторист за сексуално посегателство над дете в Горна Оряховица

Арестуваха тракторист за сексуално посегателство над дете в Горна Оряховица

253
0

Полицията арестува 56-годишен мъж за блудство с 10-годишно момиче в Горна Оряховица. Сигналът до полицията е от родителите на детето. Според информация на обвинението 56-годишния Станимир Ненков от лясковското село Козаревец е извършил блудствени действия.

„Данните са достатъчни, че обвиняемото лице е извършило престъплението”, заяви Тодор Баланов – наблюдаващ прокурор, цитиран от NOVA.

Освен за блудството с 10-годишното момиче

трактористът е признал за сексуално посегателство и над още едно дете.

„Предстои да бъдат разпитани лица, пострадали от престъплението, които са малолетни и предстои да бъде направена промяна в квалификацията на обвинението в по-тежка”, каза Баланов.

Районната прокуратура поиска най-тежката мярка – „постоянен арест” за тракториста. В петък съдът в Горна Оряховица реши именно това. Задържаният мъж от село Козаревец отказа коментар. Адвокатът му също не пожела да коментира.

„Не може да се пренебрегне и фактът, че

задържаното лице прави пълни самопризнания,

а и насочва към други деяния във времето за повече от едно лице”, посочи Тодор Баланов.

Задържаният е работил в местната кооперация, а нейният председател не можеше да повярва на обвинението. „Много сме учудени. Никога не сме допускали такова нещо. Пиеше, имаше алкохолни наклонности, но в работата си беше добър. Поддържаше си трактора”, коментира Георгина Недева.

Мъжът е разделен от 10 години със съпругата си. Живял е доскоро на семейни начала, но отново е сам. Обвинението има данни, че мъжът е правел и записи с телефона си. Ако преквалифицираното обвинение за посегателство над повече от едно дете се докаже, мъжа го грози затвор от 5 до 20 години

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име