Intrigi.bg Крими Арестуваха на яхта в Поморие Полихрон, представял се за посланик и измамил...

Арестуваха на яхта в Поморие Полихрон, представял се за посланик и измамил десет души

296
0

Окръжна прокуратура-Бургас задържа за срок до 72 часа българския гражданин Полихрон Луков.

Арестът е станал на яхтата му днес следобед, научи „Труд“. За Полихрон е издадена Европейска заповед за арест (ЕЗА) от Прокуратурата в град Велс, Република Австрия. С тази заповед той е обявен за международно издирване за провеждане спрямо него на наказателно преследване за издаване на особено защитени документи и професионална измама в голям размер.

53-годишният помориец се представял за посланик на Федерация Сейнт Китс и Невис, обещавал на хората дипломатически статут, както и да им издаде лични документи. Той предоставял на жертвите си дипломатически паспорти на чужди граждани, както и испански лични карти. По този начин Луков заблудил пострадалите, че може да присъди дипломатически статут, както и да им издаде задгранични паспорти и автомобилни регистрационни номера. Измамените чужди граждани са повече от 10. Общата стойност на настъпилата щета възлиза на 334 000 евро, казаха от прокуратурата.

Престъпленията, за които е издадена ЕЗА от австрийската прокуратура съответстват на престъплението измама по смисъла на чл.210 и чл.211 от българския НК.

По време на задържането си първоначално Полихрон се е представил за чужд гражданин, твърдял е, че не знае български език и е поискал преводач от френски или испански.

Предстои Окръжна прокуратура-Бургас да поиска от съда по отношение на П.Л. да бъде постановена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име