Intrigi.bg Крими Арестуваха кметски син заради лихварство

Арестуваха кметски син заради лихварство

904
0

Aрестуваха кметски син, занимавал се с незаконна лихварска дейност, съобщиха от МВР.

Служители на сектора „Противодействие на икономическата престъпност“ към ОД на МВР в Шумен са задържали 33-годишният А.А, син на кмета на село Лятно, община Каолиново.

Това съобщиха на брифинг днес директорът на ОД на МВР ст. комисар Ялчън Расим и окръжният прокурор и административен ръководител на Окръжната прокуратура в областния град Маргарита Георгиева. 

Работата по случая започнала след получен от потърпевш. 

Полицаите претърсили имот в селото, обитаван от 33-годишния мъж. Те намерили и иззели 31 банкови карти с пин-кодове, 11 лични карти, нотариални актове на имоти, „запис на заповеди“, договори, включително 22 ипотечни, както и извлечения от банкови транзакции и три тефтера с вписани имена на лица и различни суми. Първите данни в тях били от 2013 г. 

Източник: МВР

Полицаите намерили още множество чужди предмети, вещи и документи, сред които ключове за 27 моторни превозни средства. В дворно място към имота на мъжа открили четири мотопеда, три мотоциклета и пет моторни превозни средства, също чужда собственост. В къщата на мъжа намерили и иззети седем преносими компютъра, 13 мобилни апарати, 19 свидетелства са регистрации за моторни превозни средства, множество златни накити, 28 920 лева и 500 паунда, четири газови пистолета и 51 патрона с различен калибър. 

Източник: МВР
Източник: МВР

Разпитани са свидетели.

33-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име