Intrigi.bg Крими Арестувана е шефката на Агенция „Митници“ Петя Банкова и заместникът й

Арестувана е шефката на Агенция „Митници“ Петя Банкова и заместникът й

88
0
Бургас (26 март 2024) В сградата на Апелативна прокуратура Бургас се провежда брифинг. Поводът е открити около 170 килограма кокаин на бургаското пристанище от служители на Агенция "Митници". На снимката: директорът на Агенция "Митници" Петя Банкова.Снимка: Христо Стефанов/БТА (ПБ)

Акция на ДАНС се провежда в София тази сутрин, съобщи БНР. Проверяват се различни места в столицата. По първоначална информация се претърсват адреси в квартал „Бояна“, известен хотел в столичния квартал „Лозенец“, както и други адреси близо до него.

Според източници на БНТ е арестувана директорът на Агенция „Митници“ Петя Банкова, както и заместникът ѝ Людмил Маринов. Според неофициална информация, преди да постъпи на работа в Агенция „Митници“ в началото на март, Маринов е бил служител на ДАНС.

Към момента тази информация е неофициална, като органите на реда нито потвърждават, нито отхвърлят това.

Пред агенцията в момента има засилено полицейско присъствие.

Според информацията операцията на ДАНС е свързана с раследване на сочения за контрабандист Николай Николов – Паскал и неговите евентуални връзки, чрез които е осъществявана контрабанда.

Аз съм първата жертва на новото КОНПИ, но няма да се предам, каза пред медиите директорът на Агенция „Митници“ Петя Банкова след акция на Държавна агенция „Национална сигурност“ и Комисията за противодействие на корупцията, съобщи БТА.

Тя не уточни дали е задържана и заедно с адвоката си се качиха в автомобил на МВР.

Първо във ФАКТИ: Шефката на Агенция Митници Петя Банкова не е задържана ᐉ  Новини от Fakti.bg - България | ФАКТИ.БГ

Нейният адвокат Аделина Натина заяви, че е претърсен домът на Банкова и кабинетът ѝ, при акция по неотложност. Извършват се претърсвания и изземвания и в кабинета на нейния заместник Людмил Маринов.

По думите на адвоката прокуратурата все още не е уведомена за случващото се.

Нейният адвокат Аделина Натина заяви, че е претърсен домът на Банкова и кабинетът ѝ, при акция по неотложност. Извършват се претърсвания и изземвания и в кабинета на нейния заместник Людмил Маринов. Натина добави, че вероятно Банкова ще бъде разпитана, но не знае дали ще ѝ бъде повдигнато обвинение, както и причините за действията на правоохранителните органи.

По думите на адвоката прокуратурата все още не е уведомена за случващото се. Натина уточни, че е образувано досъдебно производство с първите действия по разследването.

Банкова и Маринов са бивши служители на ДАНС, добави адвокат Натина, като отбеляза, че клиентът ѝ има лоши взаимоотношения с председателя на ДАНС Пламен Тончев. Адвокатът също така обясни, че от кабинета на Банкова са иззети записки относно контрабандни канали, за които тя прави разработка как да бъдат разбити, както и служебният ѝ компютър.

Аз искам да спра контрабандата, която в момента пречи на цялата държава, каза Петя Банкова като допусна, че е вероятно случващото се да е свързано с политиката и с работата ѝ.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име